Sűrű, selymes házi csokipuding: nincs benne adalékanyag

csokipuding
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem nehéz mentes finomságot készíteni, ha laktózérzékeny vagy, de sűrű csokipudingra áhítozol, mutatjuk, hogy tudod játszi könnyedséggel összedobni.

Az édességek határtalan univerzumában a puding olyan alap, amelyet nagyon könnyű házilag elkészíteni, jó, ha tudod, miként dobhatod össze. Ha az alaprecept a kisujjadban van, jöhetnek a különböző variációk. Ha pedig laktózérzékenységgel küzdesz és a tojást is kihagynád a pudingból, ne csüggedj, akkor sem kell lemondanod az édességről.

Csoki vagy vanília? Fagyi és puding esetében bizony nem könnyű eldönteni, melyiket is szereti jobban az ember. Én csokipárti vagyok: a puding akkor a legfinomabb, ha jó hideg, a tetejére pedig tejszínhab vagy bogyós gyümölcsök kerülnek.

Házi csokoládépuding

csokipuding2

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 5 dekagramm kakaó (cukrozatlan)
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 deciliter kókuszital
  • 2 deciliter víz
  • 5 dekagramm ét- vagy tejcsokoládé
  • 2 evőkanál méz
  • gyümölcs vagy tejszínhab a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A kókuszitalt és a vizet keverjük egybe.

A kukoricakeményítőt keverjük össze a kakaóval, majd a kókuszitalos vízzel, közepes lángon forraljuk fel, keverjük, míg be nem sűrűsödik.

A sűrű pudingba tördeljük bele a csokit, majd a mézet is csorgassuk bele.

Jól behűtve kínáljuk, tejszínhabbal megkoronázva vagy gyümölcsökkel dekorálva.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük