
Ananásszal sült csirkecomb - Finom szaftos lesz, pedig nincs hozzá szósz

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás

Krémsajttal töltött jalapeño paprika: pirosra sült bacon öleli körbe

Könnyed, pufi felhőpalacsinta: joghurtos a légies tészta

Isteni tojásos pite tortillalapból: cottage cheese teszi krémessé

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből
Az ananász nagyon jól illik a húsos ételekhez, tökéletesen kiemeli az ételek ízét.
Amennyire sokan tiltakoznak az úgynevezett hawaii, vagyis az ananászos feltétű pizza ellen, annyira illik ez a déligyümölcs a húsételekhez.
Én nagyon szeretem az édes és a sós találkozását, az ananásszal sütött csirke a tökéletes példa erre. Nincs is nagy munka vele, a csirkét elég csak kicsit megízesíteni, az ananászt meggrillezni, és máris tökéletes főételt kapunk.
Ananászos csirke

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 darab csirkecomb (felső)
- 40 gramm barna cukor
- 0.5 evőkanál szójaszósz
- 1.5 evőkanál ketchup
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 4 karika ananász (friss)
- 400 milliliter csirkealaplé
Elkészítés:
A csirkecombokat jól tisztítsuk meg. Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. Tegyük bele a csirkéket, pirítsuk meg őket. Ha megpirultak, tegyük ki őket egy tálra. Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg az ananászkarikákat, majd azokat is vegyük ki.
Egy tálba tegyünk barna cukrot, öntsük rá a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a ketchupot (lehet házi is), a pirospaprikát, jól keverjük össze. Öntsük bele a serpenyőbe a szószt, jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a csirkealaplevet is és forraljuk fel. Tegyük vissza a csirkéket a forrásban lévő szószba, majd takarjuk le a serpenyőt.
Közepes lángon főzzük a húst a szósszal együtt körülbelül 20 percig. Az ananászkarikákon tálaljuk.
Fotó: Getty Images