
Pácolt szűzérmék ananásszal, tortillában: a hibátlan tacos al pastor receptje

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
A kedvenc tacónk édes, fűszeres és friss, étteremben rég nem ettünk jót, de szerencsére nem bonyolult otthon elkészíteni.
Édes, sós és savanyú együtt, hús és gyümölcs, fűszeres és szaftos: ezek talán már senkinek nem hangzanak furcsán, ahogy az sem, hogy a csípős-fűszerest ellensúlyozza az édes-savas, az egész pedig együtt lesz komplex és tökéletes élmény.
Itthon nehéz jó tacót kapni mostanában, pedig nem különösebben bonyolult képlet, ehhez itt például csak jól pácolt és megsütött húsra van szükség. Eredetileg grillen készül a hús és az ananász is, szezonon kívül pedig a vasserpenyőt hívhatod segítségül, hogy igazán ropogós hatást érj el vele.
Tacos al pastor

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm sertésszűzérme
- 1 deciliter narancslé
- 0.5 deciliter almaecet
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 2 teáskanál füstölt paprika (csípős)
- 1 teáskanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab ananász
- 1 csokor friss koriander
- 2 darab lime
- só, bors
- pácolt lilahagyma
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük el a narancslevet a fűszerekkel, az aprított fokhagymával és az ecettel, tegyük bele a húst, fedjük le, majd egy éjszakára hűtsük be.
Másnap emeljük ki a pácból, vágjuk vékony csíkokra. A serpenyőt vagy a grillt hevítsük fel, majd több részletben, a serpenyőt nem túlzsúfolva süssük ropogósra a húst úgy, hogy belül ki ne száradjon.
Az ananászt kockázzuk fel.
Tortillára rakosgatva, friss ananásszal, friss korianderrel, frissen facsart limelével és vékonyra szelt, pácolt lilahagymával tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors