Pácolt szűzérmék ananásszal, tortillában: a hibátlan tacos al pastor receptje
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A kedvenc tacónk édes, fűszeres és friss, étteremben rég nem ettünk jót, de szerencsére nem bonyolult otthon elkészíteni.
Édes, sós és savanyú együtt, hús és gyümölcs, fűszeres és szaftos: ezek talán már senkinek nem hangzanak furcsán, ahogy az sem, hogy a csípős-fűszerest ellensúlyozza az édes-savas, az egész pedig együtt lesz komplex és tökéletes élmény.
Itthon nehéz jó tacót kapni mostanában, pedig nem különösebben bonyolult képlet, ehhez itt például csak jól pácolt és megsütött húsra van szükség. Eredetileg grillen készül a hús és az ananász is, szezonon kívül pedig a vasserpenyőt hívhatod segítségül, hogy igazán ropogós hatást érj el vele.
Tacos al pastor
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm sertésszűzérme
- 1 deciliter narancslé
- 0.5 deciliter almaecet
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 2 teáskanál füstölt paprika (csípős)
- 1 teáskanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab ananász
- 1 csokor friss koriander
- 2 darab lime
- só, bors
- pácolt lilahagyma
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük el a narancslevet a fűszerekkel, az aprított fokhagymával és az ecettel, tegyük bele a húst, fedjük le, majd egy éjszakára hűtsük be.
Másnap emeljük ki a pácból, vágjuk vékony csíkokra. A serpenyőt vagy a grillt hevítsük fel, majd több részletben, a serpenyőt nem túlzsúfolva süssük ropogósra a húst úgy, hogy belül ki ne száradjon.
Az ananászt kockázzuk fel.
Tortillára rakosgatva, friss ananásszal, friss korianderrel, frissen facsart limelével és vékonyra szelt, pácolt lilahagymával tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors