Zamatos pácolt lila hagyma - 5 perc alatt elkészül

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem véletlen, hogy koreai kimcsin, savanyú káposztákon, céklán és ehhez hasonló megoldásokon élünk. Lassan eljutunk a télnek abba a szakaszába, amikor már sírunk egy kis friss színért és ízért. Mivel még elég sokáig eltart, további pótmegoldásokhoz kell folyamodnunk.

Például a lila hagyma is ilyen. Szép, egészséges, és ha bepácoljuk, teljesen elveszíti nyers csípősségét, és édes, zamatos, illatos lesz. Már egy sima besózás sokat enyhít az erősségén, a pácban viszont napról napra csak finomabb lesz. Körülbelül 5 perc elkészíteni, és a hűtőben sokáig eláll, miközben az íze egyre érettebb és édeskésebb lesz. 

Több verziót is próbáltam már, és arra jutottam, hogy tulajdonképpen nem számít, milyen savas komponenssel készítjük. Citromlével, alma ecettel, fehérbor ecettel is éppen ugyanolyan finom lesz, de mindegyik esetben picit más persze a végeredmény. Lehet cifrázni fűszerekkel, borssal, koriander maggal, köménymaggal annak, aki szereti.

Nagyon jól egészít ki akármilyen szendvicset, de különösen csodálatosan passzol zsíros, fűszeres húsokhoz vagy hamburgerhez. Salátákra is remekül illik, meg úgy általában mindenhez.

Pácolt lila hagyma

pácolt lila hagyma

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 fej lila hagyma
  • 3 csipet
  • 1 darab citrom
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük, betesszük egy befőttes üvegbe vagy tálba. Megsózzuk, megcukrozzuk ráfacsarjuk a citromlevet. Becsukjuk az üveget, és jó alaposan összerázzuk az egészet. Két nap hűtőben való pihenés után lesz az igazi, de akár néhány órán belül fogyasztható.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük