![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zamatos pácolt lila hagyma - 5 perc alatt elkészül
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem véletlen, hogy koreai kimcsin, savanyú káposztákon, céklán és ehhez hasonló megoldásokon élünk. Lassan eljutunk a télnek abba a szakaszába, amikor már sírunk egy kis friss színért és ízért. Mivel még elég sokáig eltart, további pótmegoldásokhoz kell folyamodnunk.
Például a lila hagyma is ilyen. Szép, egészséges, és ha bepácoljuk, teljesen elveszíti nyers csípősségét, és édes, zamatos, illatos lesz. Már egy sima besózás sokat enyhít az erősségén, a pácban viszont napról napra csak finomabb lesz. Körülbelül 5 perc elkészíteni, és a hűtőben sokáig eláll, miközben az íze egyre érettebb és édeskésebb lesz.
Több verziót is próbáltam már, és arra jutottam, hogy tulajdonképpen nem számít, milyen savas komponenssel készítjük. Citromlével, alma ecettel, fehérbor ecettel is éppen ugyanolyan finom lesz, de mindegyik esetben picit más persze a végeredmény. Lehet cifrázni fűszerekkel, borssal, koriander maggal, köménymaggal annak, aki szereti.
Nagyon jól egészít ki akármilyen szendvicset, de különösen csodálatosan passzol zsíros, fűszeres húsokhoz vagy hamburgerhez. Salátákra is remekül illik, meg úgy általában mindenhez.
Pácolt lila hagyma
![pácolt lila hagyma](https://kep.index.hu/1/0/2918/29181/291811/29181103_127a50f21221bd371c7c70d7d490f11b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej lila hagyma
- 3 csipet só
- 1 darab citrom
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Olvasd el ezt is!