Krémes ananászos sajttorta sütés nélkül - A déligyümölcs egészen különleges ízt ad a tölteléknek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sajttorta teljesen más köntösbe öltözik attól függően, hogy milyen gyümölccsel ízesítjük.
Nagyon szeretem a sütés nélküli desszerteket, no nem azért, mert lusta volnék, hanem mert sokkal egyszerűbben és gyorsabban lehet édességet varázsolni az asztalra. Nyáron, illetve melegben ennek még nagyobb jelentősége van, hiszen a sütőt sem kell bekapcsolni.
A család nagy kedvence, a sajttorta egy különleges gyümölccsel, ananásszal készült, érdemes kipróbálni. A fázisok között szükség van hűtésre, de az eredmény biztosan kárpótol.
Ananászos sajttorta
Hozzávalók 6 adaghoz
Alap
- 200 gramm édes keksz
- 100 gramm vaj
Krém
- 350 gramm krémsajt (natúr)
- 250 milliliter tejszín
- 180 gramm cukor
- 125 gramm joghurt (ananászos)
- 200 gramm ananász (friss vagy konzerv)
- 1 evőkanál keményítő
Tető
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál keményítő
- 50 gramm ananász (friss vagy konzerv)
- 8 gramm zselatin
Elkészítés:
A kekszet törjük egészen apróra, tegyük egy tálba. Öntsük hozzá az olvasztott vajat, jól keverjük össze. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki, kanalazzuk bele a masszát, majd egy pohár aljával egyengessük le. Tegyük egy fél órára pihenni a hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük fel. Az ananászt, ha friss, pucoljuk meg és vágjuk darabokra. Ha konzerv, akkor csak öntsük le a levét. Pürésítsük botmixerrel. Egy másik tálba tegyük bele a krémsajtot és a cukrot, keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a joghurtot, 200 gramm ananászpürét és a keményítőt, majd a végén óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot is. Öntsük rá a kekszes alapra, tegyük hűtőbe legalább 3 órára.
A maradék ananászpürét tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kevés cukrot és egy kevés keményítőt, illetve a zselatint, majd alacsony lángon, néha megkeverve 5 perc alatt főzzük össze. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk a krém tetejére. Tegyünk rá ízlés szerint ananászdarabokat. Újabb 2 óra a hűtőben, és ehetjük is.
Fotó: Getty Images