Krémes ananászos sajttorta sütés nélkül - A déligyümölcs egészen különleges ízt ad a tölteléknek

ananászos sajttorta cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A sajttorta teljesen más köntösbe öltözik attól függően, hogy milyen gyümölccsel ízesítjük.

Nagyon szeretem a sütés nélküli desszerteket, no nem azért, mert lusta volnék, hanem mert sokkal egyszerűbben és gyorsabban lehet édességet varázsolni az asztalra. Nyáron, illetve melegben ennek még nagyobb jelentősége van, hiszen a sütőt sem kell bekapcsolni.

A család nagy kedvence, a sajttorta egy különleges gyümölccsel, ananásszal készült, érdemes kipróbálni. A fázisok között szükség van hűtésre, de az eredmény biztosan kárpótol. 

Ananászos sajttorta

ananászos sajttorta recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

Alap

  • 200 gramm édes keksz
  • 100 gramm vaj

Krém

  • 350 gramm krémsajt (natúr)
  • 250 milliliter tejszín
  • 180 gramm cukor
  • 125 gramm joghurt (ananászos)
  • 200 gramm ananász (friss vagy konzerv)
  • 1 evőkanál keményítő

Tető

  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 50 gramm ananász (friss vagy konzerv)
  • 8 gramm zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet törjük egészen apróra, tegyük egy tálba. Öntsük hozzá az olvasztott vajat, jól keverjük össze. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki, kanalazzuk bele a masszát, majd egy pohár aljával egyengessük le. Tegyük egy fél órára pihenni a hűtőszekrénybe. 

A tejszínt verjük fel. Az ananászt, ha friss, pucoljuk meg és vágjuk darabokra. Ha konzerv, akkor csak öntsük le a levét. Pürésítsük botmixerrel. Egy másik tálba tegyük bele a krémsajtot és a cukrot, keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a joghurtot, 200 gramm ananászpürét és a keményítőt, majd a végén óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot is. Öntsük rá a kekszes alapra, tegyük hűtőbe legalább 3 órára. 

A maradék ananászpürét tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kevés cukrot és egy kevés keményítőt, illetve a zselatint, majd alacsony lángon, néha megkeverve 5 perc alatt főzzük össze. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk a krém tetejére. Tegyünk rá ízlés szerint ananászdarabokat. Újabb 2 óra a hűtőben, és ehetjük is. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük