Főzés nélkül készül az andalúz fokhagymaleves – Mandula is gazdagítja
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Gyors saláta datolyaszilvával és dióval: könnyed fogás őszi köntösben
Egyszerű spenótos-ricottás tekercs: leveles tészta az alapja
Almás-fahéjas pirítós: meleg reggeli pillanatok alatt
Napindító brownie-s energiaszelet: sütés nélkül készül
Karamellizált hagymás marhaburger: a sütőben sül össze
Hűvös időben is jól jöhet egy főzés nélküli recept, ha időhiányban szenvedsz, készítsd el ezt az izgalmas fokhagymalevest.
Ennek az izgalmas levesnek ajo blanco a neve, vagyis fehér fokhagyma, és nemcsak laktató, hanem egészséges is, hiszen a hagyma és a mandula is nagyon jót tesz az egészségednek. Az andalúz fokhagymaleves ráadásul extra hamar elkészül, csak egy turmixgépre lesz hozzá szükséged.
Bár hideg leves, ősszel még biztosan jól fog esni, ráadásul az évszak kedvenc gyümölcse, szőlő is gazdagítja. Ha szereted a hűsítő leveseket, akkor ezt a vitamindús kefires uborkalevest is készítsd el, vagy ha a joghurtot kedveled jobban, akkor ezt a török, citromos joghurtlevest.
Andalúz fokhagymaleves
Hozzávalók 2 adaghoz
- 100 gramm mandula (blansírozott)
- 70 gramm kenyérbél
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 milliliter víz
- 75 milliliter olívaolaj (extra szűz)
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- díszítésnek szőló
Elkészítés:
A kenyeret tépkedjük össze, a mandulát daráljuk le, a fokhagymát vágjuk apróra. A kenyeret áztassuk vízbe körülbelül 10 percre, majd jól nyomkodjuk ki.
Tegyük egy turmixgépbe a mandulát, a fokhagymát, a kenyeret, öntsük bele az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a vizet, folyamatosan adagoljuk, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Turmixoljuk simára. Tegyük hűtőbe tálalásig.
Mandulával, szőlőszemekkel és a tetejére csepegtetett olívaolajjal díszíthetjük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!