Tepsis, fűszeres sült krumpli: így készítsd el, hogy jó ropogós legyen
A tepsis krumpli kívül ropogós, belül puha, ráadásul nem tocsog az olajban.
Minden idők legjobb körete burgonyából készül, a sült krumpli ellenállhatatlan, tökéletes kísérő rántott hús vagy hamburger mellé, de simán mártogatóssal is jólesik fogyasztani. A sült krumpli bő olajban sütve lesz a legropogósabb, de sütőben is el lehet készíteni, az egy jóval egészségtudatosabb alternatíva, a végeredmény pedig meglepő lesz.
Hogy a sütőben pirult burgonya kellően ropogós legyen, muszáj előfőzni, a titok pedig annyi, hogy a vízbe fehérborecet is kerül. A tökéletes textúra kialakításához étkezési keményítőre is szükség lesz, ezzel egybeforgatva nagyon ropogós réteg öleli majd körbe a krumplit, belül azonban lágy és krémes marad. A krumplihasábokat fűszerek nélkül is meg lehet sütni, de ha szeretnéd, bátran forgasd egybe kedvenc ízeiddel, úgy még ízletesebb lesz.
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű hasábokra, majd bő vízben, az ecettel együtt forraljuk fel. Az épp csak átfőtt burgonyát szűrjük le és tegyük keverőtálba, majd forgassuk egybe az étkezési keményítővel és az olajjal (a füstölt paprikát is hozzáadhatjuk).
A krumplit tepsin terítsük szét, toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára (sütés alatt, ha szükséges, forgassuk át a krumplit).
Az elkészült sült burgonyát tálalásnál ízlés szerint sózzuk meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu