Selymes avokádó-krémleves tejszínnel: hidegen és melegen is isteni

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hideg krémlevesek a nyár királynői. Forróságban csak ezeket kívánjuk, pedig éppen a meleg ételek segítenek a hőség leküzdésében. Ezt a levest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk, csak rajtunk múlik. 

Igaz, 10 percre a tűzhely mellé kell állnunk, de azt hiszem, ez még éppen az a lélektani határ, amit el bírunk viselni. 10 perc főzés, 2 perc turmixolás, és készen van a meleg - vagy jól lehűtve hideg - leves.

Koriander helyett petrezselyem, laktóz helyett alaplé

Se bonyolult hozzávaló, se különleges technika nem kell hozzá. Mivel az avokádóhoz a koriander és a lime illik a legjobban, ez ebben a receptben sincs másként, de ha ódzkodunk a koriander karakteres ízétől, akkor használhatunk petrezselymet is.

Ha a laktózzal van problémánk, hagyjuk ki nyugodtan, bár selymesebb lesz tőle a leves, az ízén nem változtat, nélküle is ugyanolyan finom lesz. Ebben az esetben adjunk hozzá egy kicsivel több alaplevet, hogy ne legyen túl sűrű. 

Tejszínes avokádó-krémleves

avokádókrémlevesrecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2 bögre alaplé (csirkés)
  • 2 darab avokádó
  • 1 evőkanál limelé
  • 1 marék koriander
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 bögre tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis vajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is, picit pirítsuk meg.

Adjuk hozzá az alaplevet, az összekockázott avokádót, a limelevet és a koriandert. Forrástól számítva 5-10 percig főzzük. Sózzuk-borsozzuk.

Botturmixszal pépesítsük össze, amíg teljesen homogén, krémes lesz. Adjuk hozzá a tejszínt, azzal is dolgozzuk össze.

Hűtsük ki teljesen, hidegen, tejföllel tálaljuk, de ízlés szerint melegen is fogyaszthatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon