
Selymes avokádó-krémleves tejszínnel: hidegen és melegen is isteni
19
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek
A hideg krémlevesek a nyár királynői. Forróságban csak ezeket kívánjuk, pedig éppen a meleg ételek segítenek a hőség leküzdésében. Ezt a levest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk, csak rajtunk múlik.
Igaz, 10 percre a tűzhely mellé kell állnunk, de azt hiszem, ez még éppen az a lélektani határ, amit el bírunk viselni. 10 perc főzés, 2 perc turmixolás, és készen van a meleg - vagy jól lehűtve hideg - leves.
Koriander helyett petrezselyem, laktóz helyett alaplé
Se bonyolult hozzávaló, se különleges technika nem kell hozzá. Mivel az avokádóhoz a koriander és a lime illik a legjobban, ez ebben a receptben sincs másként, de ha ódzkodunk a koriander karakteres ízétől, akkor használhatunk petrezselymet is.
Ha a laktózzal van problémánk, hagyjuk ki nyugodtan, bár selymesebb lesz tőle a leves, az ízén nem változtat, nélküle is ugyanolyan finom lesz. Ebben az esetben adjunk hozzá egy kicsivel több alaplevet, hogy ne legyen túl sűrű.
Tejszínes avokádó-krémleves

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 2 bögre alaplé (csirkés)
- 2 darab avokádó
- 1 evőkanál limelé
- 1 marék koriander
- ízlés szerint só, bors
- 0.5 bögre tejszín
Elkészítés:
Egy kis vajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is, picit pirítsuk meg.
Adjuk hozzá az alaplevet, az összekockázott avokádót, a limelevet és a koriandert. Forrástól számítva 5-10 percig főzzük. Sózzuk-borsozzuk.
Botturmixszal pépesítsük össze, amíg teljesen homogén, krémes lesz. Adjuk hozzá a tejszínt, azzal is dolgozzuk össze.
Hűtsük ki teljesen, hidegen, tejföllel tálaljuk, de ízlés szerint melegen is fogyaszthatjuk.
Adjuk hozzá az alaplevet, az összekockázott avokádót, a limelevet és a koriandert. Forrástól számítva 5-10 percig főzzük. Sózzuk-borsozzuk.
Botturmixszal pépesítsük össze, amíg teljesen homogén, krémes lesz. Adjuk hozzá a tejszínt, azzal is dolgozzuk össze.
Hűtsük ki teljesen, hidegen, tejföllel tálaljuk, de ízlés szerint melegen is fogyaszthatjuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: