
Könnyű, friss avokádós hummusz: mártogatósnak, de szendvicsbe is tökéletes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek
A karácsonyi nagy lakomák után jólesik egy könnyedebb fogás, ha zöldséghasábokkal tálaljuk a hummuszt, nem csak egsészégesebb, de frissebb is lesz az összhatás.
A hummusz sokunk nagy kedvence, amit számtalan verzióban el lehet készíteni. Ez most egy frissebb, könnyedebb változat, ugyanis avokádóval készül, amit friss koriander és citromlé egészít ki, de a fokhagyma sem hiányozhat belőle.
Bár tudjuk, hogy a hummusz alapja a csicseriborsó és a tahini, ebben a változatban nem ragaszkodunk az utóbbihoz. Mivel tényleg egy könnyű, kellemes, friss krémet szeretnénk, a tahinit görög joghurtra vagy tejfölre cserélhetjük, így nem csak az íze, az állaga is selymesebb és lágyabb lesz.
Avokádós hummusz

Hozzávalók 4 személyre
- 425 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 1 darab érett avokádó
- 1 marék koriander
- 3 evőkanál tahini vagy görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 teáskanál kömény
- 0.5 teáskanál só
- bors (frissen őrölt)
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levet, mossuk át, majd csöpögtessük le. Az avokádó húsát kanalazzuk ki a héjából.
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, 2-3 percig dolgoztassuk a gépet, időnként kaparjuk le a tál széléről, ami ott maradt. Akkor jó, ha sűrű és krémes, egynemű.
Ha túl sűrűnek találjuk, olívaolajjal vagy görög joghurttal lehet rajta lágyítani. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Pitával, zöldséghasábokkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images