Könnyű, friss avokádós hummusz: mártogatósnak, de szendvicsbe is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
A karácsonyi nagy lakomák után jólesik egy könnyedebb fogás, ha zöldséghasábokkal tálaljuk a hummuszt, nem csak egsészégesebb, de frissebb is lesz az összhatás.
A hummusz sokunk nagy kedvence, amit számtalan verzióban el lehet készíteni. Ez most egy frissebb, könnyedebb változat, ugyanis avokádóval készül, amit friss koriander és citromlé egészít ki, de a fokhagyma sem hiányozhat belőle.
Bár tudjuk, hogy a hummusz alapja a csicseriborsó és a tahini, ebben a változatban nem ragaszkodunk az utóbbihoz. Mivel tényleg egy könnyű, kellemes, friss krémet szeretnénk, a tahinit görög joghurtra vagy tejfölre cserélhetjük, így nem csak az íze, az állaga is selymesebb és lágyabb lesz.
Avokádós hummusz
Hozzávalók 4 személyre
- 425 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 1 darab érett avokádó
- 1 marék koriander
- 3 evőkanál tahini vagy görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 teáskanál kömény
- 0.5 teáskanál só
- bors (frissen őrölt)
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levet, mossuk át, majd csöpögtessük le. Az avokádó húsát kanalazzuk ki a héjából.
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, 2-3 percig dolgoztassuk a gépet, időnként kaparjuk le a tál széléről, ami ott maradt. Akkor jó, ha sűrű és krémes, egynemű.
Ha túl sűrűnek találjuk, olívaolajjal vagy görög joghurttal lehet rajta lágyítani. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Pitával, zöldséghasábokkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images