
Ázsiai, wokban pirult marhahús hagymával keverve: isteni ebéd pillanatok alatt

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Ha kedveled a szójaszószt, ezt a marhahúsos-hagymás stir fry-t imádni fogod, nem kell hozzá sok minden, mégis nagyon összetett az ízvilága.
Ha kevés időd van főzni, de valami különlegeset készítenél, fordulj az ázsiai konyhához, a stir fry-nál kevés jobb és gyorsabb dolog létezik. A stir fry, vagyis keverve pirítás lényege, hogy az alapanyagokat nagy lángon, hirtelen sütik, így pillanatokon belül tálalhatod is a fogást.
Az alábbi recept picivel több időt igényel, ugyanis a marhahúst pácolni kell, de arra is elég 15 percet rászánnod. A szójaszósz, az osztrigaszósz és a sherry íze dominál az ételben, de ha szeretnéd, szaftosabbra is készítheted, szezámolajjal is felöntheted.
Ázsiai marhahús

Hozzávalók 4 személyre
Alap:
- 500 gramm marhahús (bélszín, hátszín)
- 1 tk keményítő
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk sherry
- 2 ek olaj
- 1 nagy fej fehér hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál zöldhagyma
Szósz:
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek osztrigaszósz
- 1 tk cukor
- ízlés szerint szezámolaj
Elkészítés:
A húst vágjuk egészen vékony szeletekre.
A szójaszószt, a sherryt és a keményítőt keverjük össze, forgassuk egybe a hússal. Hagyjuk állni 15 percig.
A hagymákat pucoljuk meg, a fehéret és a zöldet vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát apróra.
Melegítsünk olajat egy wokban, dobjuk rá a húst, magas lángon pirítsuk 1-2 percig, míg meg nem barnul. Nem baj, ha nem sül még át teljesen. Tegyük félre.
Öntsünk még egy kevés olajat a wokba, dobjuk rá a fehér hagymát, közepes lángon pirítsuk, míg meg nem puhul. A végén adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát is. Tegyük vissza a marhahúst, és öntsük rá a kikevert szószt, egy kevés szezámolaj is mehet rá. Pirítsuk tovább nagy lángon, míg a marhahús át nem sül teljesen.
Keverjük bele a zöldhagymát is, majd rizzsel tálaljuk.
Fotó: Getty Images