Őzgerincformában sült csirkemell baconbe csomagolva: sajt pirul a tetején

6
Nyomtatás
bcscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hús látványa ne tévesszen meg, egyszerűbben készül, mint ahogy az első ránézésre tűnik, kapd elő az őzgerinc- vagy a kenyérformát, és dobd össze ebédre vagy vacsorára.

Sok családban a csirkehús, főleg a csirkemell a legnépszerűbb húsfajta. Igen izgalmas alapanyag, és egyáltalán nem száraz, ha jól készíted. Nem csak rántva finom, készülhet belőle fasírt, levesHasselback módra is kipróbálhatod, vagy daráld le és fűszerezd, a keveréket simítsd baconnel bélelt formába, majd told sütőbe, a végeredménynek mindenki örülni fog.

A gusztusos és finom étel egyszerűen készül, ha szeretnéd, 1-2 evőkanál tejföllel és friss, finomra vágott petrezselyemmel is gazdagíthatod a tölteléket. Az elkészült sült szeletelésének ne ess neki azonnal, várj egy picit: a legjobb, ha teljesen kihűl, de már langyos állapotában, egy jó éles késsel is szép szeleteket lehet vágni.

Baconbe csomagolt csirkemell

bcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 darab vöröshagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 darab tojás
  • 15 dkg sajt (trappista vagy füstölt)
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 1 maréknyi zsemlemorzsa
  • 10 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

A húst daráljuk le vagy vágjuk apró kockákra.

A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre, utána tegyük félre, és várjuk meg, míg kihűl.

A húst fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral, füstölt pirospaprikával, valamint adjuk hozzá a tojást, reszelt sajtot (10 dkg) és a dinsztelt hagymát, az egészet keverjük alaposan össze.

Az őzgerinc- vagy kenyérformát kenjük ki vajjal, szórjuk rá a zsemlemorzsát, majd a baconnel béleljük ki.

A bekevert húsos masszát simítsuk a szalonnával kibélelt formába, a szalonna kilógó széleivel fedjük be a tölteléket. A formát tegyük tepsibe, és így helyezzük 180 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

Sütés után borítsuk ki a húst egy sütőpapírral bélelt tepsire, szórjunk rá sajtot (5 dkg), és toljuk vissza 200 fokos sütőbe. 8-10 perc alatt pirítsuk addig, míg szép aranybarna színt kap.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon