Magyaros hasselback csirkemell: a szaftos finomság kevés munkával készül

3
Nyomtatás
hcscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hasselback módszerrel készült csirkemell nagyon zamatos a zsebekbe töltött zöldségeknek köszönhetően.

A leggyakrabban krumpli készül hasselback módra, de nyugodtan ki lehet próbálni más alapanyagokkal is a bevagdosós módszert, a kialakított zsebekbe pedig bármit lehet pakolni. Kenyérrel és paradicsommal is tökéletes lesz a végeredmény, de még az unalmasnak tűnő csirkemellel is csodát tesz a hasselback technika.

A bevagdosott hús zsebeibe sok minden kerülhet, lehet az sajt, kolbászkarika, zöldségek. Mivel a lecsó különösen népszerű nyáron, paradicsom és paprika mindig megbújik a kamránkban, ezért arra gondoltam, ezek kerülnek a zsebekbe. A hús a paradicsomtól kicsit édes zamatot kap, a hegyes-erős paprikától pedig csípőset. Ha nem rajongsz a pikáns aromáért, akkor használj másfajta paprikát.

Magyaros hasselback csirkemell

hcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab hegyes-erős vagy más paprika
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szorosan vagdossuk be úgy, hogy a kialakított zsebekbe pakolni lehessen.

A bevagdosott húst helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, utána fűszerezzük sóval és borssal.

A megmosott zöldségeket vékonyan szeleteljük fel.

A felvágott zöldségeket pakoljuk a csirkemell zsebeibe, majd csorgassunk rá kevés olajat és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-45 percre.

Az elkészült hús mellé kínáljunk krumplipürét és salátát.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon