
Magyaros hasselback csirkemell: a szaftos finomság kevés munkával készül

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Sült zöldségekkel kevert fokhagymás tészta: eteti magát, olyan finom

Fehér csokis-kókuszos bonbon: elegáns desszert egyszerűen

Ropogósra sült koreai csirke: fűszeres-édes máz teszi különlegessé

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül
A hasselback módszerrel készült csirkemell nagyon zamatos a zsebekbe töltött zöldségeknek köszönhetően.
A leggyakrabban krumpli készül hasselback módra, de nyugodtan ki lehet próbálni más alapanyagokkal is a bevagdosós módszert, a kialakított zsebekbe pedig bármit lehet pakolni. Kenyérrel és paradicsommal is tökéletes lesz a végeredmény, de még az unalmasnak tűnő csirkemellel is csodát tesz a hasselback technika.
A bevagdosott hús zsebeibe sok minden kerülhet, lehet az sajt, kolbászkarika, zöldségek. Mivel a lecsó különösen népszerű nyáron, paradicsom és paprika mindig megbújik a kamránkban, ezért arra gondoltam, ezek kerülnek a zsebekbe. A hús a paradicsomtól kicsit édes zamatot kap, a hegyes-erős paprikától pedig csípőset. Ha nem rajongsz a pikáns aromáért, akkor használj másfajta paprikát.
Magyaros hasselback csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab paradicsom
- 1 darab hegyes-erős vagy más paprika
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítés:
A csirkemellet szorosan vagdossuk be úgy, hogy a kialakított zsebekbe pakolni lehessen.
A bevagdosott húst helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, utána fűszerezzük sóval és borssal.
A megmosott zöldségeket vékonyan szeleteljük fel.
A felvágott zöldségeket pakoljuk a csirkemell zsebeibe, majd csorgassunk rá kevés olajat és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-45 percre.
Az elkészült hús mellé kínáljunk krumplipürét és salátát.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors