
Egyben sült fasírt baconbe csomagolva – A szalonna tartja szaftosan a húst

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
A fasírt az egyik legjobb dolog, ami a darált hússal történhet, a fogást baconnel még szaftosabbá teheted.
A fasírt amellett, hogy nagyon egyszerű étel, viszonylag sokféleképpen készíthető el. Van, aki kis gombócokat gyárt belőle, van, aki egyben süti, van, aki csak frissen, míg más hidegen is szereti. A fasírt legtöbbször főzelékek tetejére kerül, készülhet marhából, sertésből vagy pulykából, esetleg ezek keverékéből.
A fasírt akkor lesz alakbarát, ha szárnyasból készíted és nem olajban, hanem sütőben sütöd ki. Az igazi retró változata a Stefánia vagdalt, amikor az egyben sült fasírt közepe keménytojást is rejt. Ha pedig biztosan szaftos végeredményt szeretnél, akkor csomagold baconbe a húst, úgy biztosan nem fog kiszáradni.
Baconbe csomagolt fasírt

Hozzávalók 6 adaghoz
- 700 gramm darált hús (sertés vagy marha)
- 2 darab tojás (közepes)
- 200 gramm zsemlemorzsa
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 10 szelet bacon
Elkészítés:
Egy tálban gyúrjuk össze a darált húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Tegyük a masszát egy sütőpapírral letakart tepsire, majd a kezünkkel egyengessük laposra. A sütőpapír segítségével tekerjük fel a masszát, formázzunk belőle egy veknit.
Egy alufóliára fektessük egymás mellé a baconszeleteket, jó szorosan, majd tegyük rájuk a húst. A fólia segítségével borítsuk rá a bacont a húsra, majd csomagoljuk a fasírtot a fóliába.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük a fasírtot 25 percig. Ezután vegyük feljebb a hőmérsékletet 220 fokra, vegyük le a fóliát és süssük a húst további 20 percig, hogy szépen megpiruljon.
Fotó: Getty Images