Isteni, sült baconbe csomagolt kelbimbó – Köret és előétel is lehet belőle
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Úgy döntöttem, hogy nem adom fel a kelbimbó megszerettetésére irányuló kísérleteimet, mert hiszem, hogy ez egy finom és sokoldalú zöldség.
Egy tökéletes világban mindenki minden zöldséget szeret. Igen, a kelbimbót is, amelynek a rajongótábora a valóságban biztos nem töltene meg egy nagyobb csarnokot. Szerintem egész egyszerűen csak azért, mert nem megfelelően készítik el, túlfőzik, és akkor bizony keserű lesz.
A vásárlásnál is figyelni kell, hogy a kicsiket vegyük meg, és lehetőleg még aznap használjuk fel őket. A legfinomabb sütve vagy pirítva elkészíteni. Ebben a receptben a zöldség édeskés ízét emeljük ki úgy, hogy sós baconbe forgatjuk. Szuper köret, de én partifalatnak is ajánlom.
Baconbe csomagolt kelbimbó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 12 szelet bacon (szeletelt)
- 12 darab kelbimbó
- 1 evőkanál juharszirup
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Fektessük a baconöket egy sima felületre. Egy ecset segítségével vékonyan kenjük meg őket juharsziruppal, majd ízlés szerint hintsük meg egy kevés fekete borssal. Tegyük az egyik végébe a kelbimbót, és szorosan tekerjük fel. A kész, feltekert kelbimbót is kenjük meg sziruppal, és ha szeretnénk, szórjunk rá még egy kis borsot.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne nyíljon ki. Addig süssük, amíg a bacon meg nem pirul. Ha megsült, tegyük őket egy papírtörlőre, hogy a baconből kicsorgó zsírt felitassa.
Fotó: Getty Images