Baconbe tekert kréker: villámgyors vendégváró falatka
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A vendégségekben az a jó, hogy mindenféle finomságot ki lehet tenni az asztalra. Nyilván sokkal egyszerűbb a boltban megvenni, de inkább tegyünk eléjük saját készítésű ropogtatnivalókat.
Ami baconbe van csomagolva, az csak jó lehet. Nem teszi túl zsírossá az ételeket, és finom ropogós, ízes lesz tőle minden. Az egyik nagy kedvencem a baconbe tekert csirkemáj, de ha kicsit komplettebb fogásra vágyunk, akkor a csirkemellet is laktatóbbá tehetjük vele, pláne, ha sajtot is teszünk hozzá.
Ez a recept egy igazi vendégváró falatka. Nem tudom, ki hogy van vele, de amikor hozzám jönnek a vendégek, édes harapnivalókból mindig túltengés van, de a sós dolgok háttérbe szorulnak. Ez a baconös keksz tökéletes a sós iránti igény kielégítésére, viszont a cukortól egy kis édes ízt, pikantériát is kap. Nem mellékesen összesen 4 hozzávalóból megvan. Egy baja van: túl gyorsan elfogy.
Baconbe tekert kréker
Hozzávalók
- 2 csomag kréker
- 100 gramm bacon
- 100 gramm barna cukor
- 50 gramm parmezán sajt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. A baconöket vágjuk félbe. A krékerekre tegyünk egy kiskanál barnacukrot és a reszelt parmezánból ízlés szerint. Mindegyik kekszre szorosan tekerjük rá a bacont.
Egy tepsit bugyoláljunk be alufóliával, és tegyük a sütő alsó részére. Erre fog csepegni a baconból kiolvadó zsír. A sütő középső rácsára tegyük a kekszeket. Addig süssük, amíg a bacon jó ropogós nem lesz.
Fotó: Getty Images