15 percet kell csak rászánnod erre a hétvégi ebédre: csirkemell, sajt, bacon
Baconbe göngyölt sajtos csirkemell

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű hétvégi ebéd ötlet, de amit még ennél is jobban szeretek, hogy nagyobb adag készítése esetén a maradékot hidegen szép vékonyra lehet szeletelni, és kiváltható vele a bolti felvágott. Az előkészítés mindössze 15 percet vesz igénybe, a többit már intézi a sütő.

A krémsajtos töltelék rengeteg lehetőséget kínál a fűszerezésre. Adhatunk hozzá füstölt sajtot, snidlinget, bazsalikomot, aszalt paradicsomot, aprított olajbogyót, és máris nem unalmas az étel!

Fotó: Katuci

A teendőnk egyszerűen annyi, hogy az ízlés és fantázia szerint kikevert sajtkrémmel megkenjük a húsokat, majd feltekerjük, bacon szeletekbe göngyöljük, és betoljuk a sütőbe. Negyven perc múlva kész is az ebéd.

Amíg a hús sül, elkészül a köret

Közben elkészíthetjük a köretet, ami lehet steak burgonya (ezt akár a hús mellé is betehetjük, ha már úgyis megy a sütő, vagy kuszkusz, amit még főzni sem kell, de egy finom salátával is könnyen kibékülünk így nyáron.

Baconbe göngyölt sajtos csirkemell

baconös-sajtos csirkemell 650

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 50 dekagramm csirkemellfilé
  • 20 dekagramm mascarpone
  • 15 dekagramm reszelt sajt
  • 20 dekagramm szeletelt bacon
  • 1 ízlés szerint fűszerek
  • 1 kávéskanál
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott és megtörölt húst nagyobb szeletekre vágjuk, kikplopfoljuk, majd óvatosan sózzuk és borsozzuk.

A krémsajtot elkeverjük a reszelt sajttal és ízlés szerinti fűszerekkel. Jól áll neki a bazsalikom, kakukkfű, oregánó.

A töltelékkel vékonyan megkenjük a hússzeleteket, majd szorosan feltekerjük. Mindegyik kis csomagot beletekerjük szalonnába, majd a hajtással lefelé sütőedénybe sorakoztatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben pirosra, ropogósra sütjük kb. 40 perc alatt.
Ezt is szeretjük