Baconbe tekert kukorica grillen sütve: egyszerűen készül és nagyon finom
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
Ha csak egy dolgot mondhatnék, mi nyáron a legnagyobb kedvencem, akkor gondolkodás nélkül rávágnám, hogy a kukorica.
A szabolcsiak a kissé vicces hangzású "tengeri" néven szokták emlegetni a nyár legnagyobb kedvencét, a csöves kukoricát, amit a leggyakrabban főve készítenek, bár mostanában gyakran kerül grillrácsra is. Ha grillen sütjük, érdemes olyan karakteres fűszerekkel ízesíteni, mint például a kakukkfű vagy rozmaring, de megkenhetjük fűszeres vajjal is a csöveket.
Egyszerű csemege, amit változatosan kínálhatunk, mostanában mi szalonnával tekerjük körbe a kukoricát, úgy forgatjuk a grillen, elképesztően látványos és ízletes lesz. Magában is ehetjük, de sült hússal és krumplival megpakolt tányéron is elfér az így készült kukorica.
A kukoricához hozzátartozik a só, bár én a szalonnás verziónál nem szoktam pluszban használni, de aki szeretné, ízlés szerint szórhatja sóval és borssal.
Baconbe tekert kukorica
Hozzávalók 6 darabhoz
- 2 darab kukorica
- 6 szelet bacon
Elkészítés:
A kukoricát megtisztítjuk a héjától, megmossuk, majd miután megszáradt, 2 vagy 3 darabra törjük. A kukoricadarabokat körbetekerjük a baconszeletekkel, a legjobb, ha mindegyik kis darabra egy szalonna kerül - ha csak 4 darab kukorica lesz, akkor 4 szelet bacont használjunk, ha pedig sikerül 1 csövet 3 darabra törni, akkor 6 kukorica áll majd a rendelkezésünkre. Fogjuk a kukoricákat, majd a grillen folyamatos forgatás mellett 8-10 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images