Baconbe tekert kukorica grillen sütve: egyszerűen készül és nagyon finom

baconkukoricacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha csak egy dolgot mondhatnék, mi nyáron a legnagyobb kedvencem, akkor gondolkodás nélkül rávágnám, hogy a kukorica.

A szabolcsiak a kissé vicces hangzású "tengeri" néven szokták emlegetni a nyár legnagyobb kedvencét, a csöves kukoricát, amit a leggyakrabban főve készítenek, bár mostanában gyakran kerül grillrácsra is. Ha grillen sütjük, érdemes olyan karakteres fűszerekkel ízesíteni, mint például a kakukkfű vagy rozmaring, de megkenhetjük fűszeres vajjal is a csöveket.

Egyszerű csemege, amit változatosan kínálhatunk, mostanában mi szalonnával tekerjük körbe a kukoricát, úgy forgatjuk a grillen, elképesztően látványos és ízletes lesz. Magában is ehetjük, de sült hússal és krumplival megpakolt tányéron is elfér az így készült kukorica.

A kukoricához hozzátartozik a só, bár én a szalonnás verziónál nem szoktam pluszban használni, de aki szeretné, ízlés szerint szórhatja sóval és borssal.

Baconbe tekert kukorica

baconkukoricact

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 2 darab kukorica
  • 6 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát megtisztítjuk a héjától, megmossuk, majd miután megszáradt, 2 vagy 3 darabra törjük. A kukoricadarabokat körbetekerjük a baconszeletekkel, a legjobb, ha mindegyik kis darabra egy szalonna kerül - ha csak 4 darab kukorica lesz, akkor 4 szelet bacont használjunk, ha pedig sikerül 1 csövet 3 darabra törni, akkor 6 kukorica áll majd a rendelkezésünkre. Fogjuk a kukoricákat, majd a grillen folyamatos forgatás mellett 8-10 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük