
Sütőben sült, baconnel körbetekert fasírt: a szalonna tartja szaftosan

A fasírtgolyó sütőbe tolva készül, bő olaj helyett a szalonna zsírjában sül. Különleges ízét a pikáns ízesítőknek köszönheti, köztük a mustárnak.
A fasírt sokak nagy kedvence, a Rock’n Roll királya, Elvis Presley is imádta. Két fasírt is a kedvencei közé tartozott, az egyik az amerikaiak egyben sült szépsége, a másik pedig a baconnel körbetekert húsgolyó. A szalonnát egyébként is imádta a csillag, kedvenc szendvicsében is helyet kapott.
A baconbe csavart húsgolyó nagyon ízletes finomság, nagy előnye, hogy sütőbe tolva, olajszag nélkül készül, mégis szaftos, mert a szalonna zsiradékjában pirul. Persze az ízekért a dinsztelt hagyma és a mustár is felel. Ha szeretnéd, a masszába frissen aprított petrezselyem is kerülhet, pirospaprika helyett pedig füstöltet is használhatsz.
Baconnel körbetekert fasírt

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 50 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirke)
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál mustár
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
- 35 dkg bacon
Elkészítés:
A finomra aprított vöröshagymát egy kevés olajon dinszteljük üvegesre.
A darált húst tegyük keverőtálba, és adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, reszelt fokhagymát, sót, borsot, tojást, pirospaprikát, mustárt, zsemlemorzsát és a chilipelyhet. Az alapanyagokat keverjük alaposan össze.
A masszából formázzunk tetszőleges gombócokat, majd tekerjük körbe baconnel a húslabdákat.
A baconnel körbetekert fasírtot helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 18-22 percre (sütőtől függően néhány perccel több is lehet).
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!