Egy szendvics, ami a rock and roll királyának, Elvis Presley-nek köszönheti népszerűségét

elviscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Valódi ikon, legendás tehetség, a népszerű énekes-színész több mint 40 évvel ezelőtt hajtotta örök álomra a fejét, mégis mindenki ismeri a nevét.

Az emlékezetes örök slágerek és filmszerepek mellett szexszimbólum, volt katona és még a gasztronómia világába is örökre bevésődött a neve.

Elvis szerette a hasát, különösen a szendvicsekért rajongott. Erről a titokról először édesanyja, Gladys Presley rántotta le a leplet. Fiával nagyon szoros kapcsolatban álltak, ha Elvis ideje engedte, éjszakába nyúlóan beszélgettek és közben a rock and roll királyának kedvenc szendvicsét majszolták.

Mielőtt azt gondolnátok, biztos valami finom, ízletes szendvics volt a kedvence, megsúgom a titkot. Elvis egy nagyon bizarr - legalábbis számomra furcsa - szendvicsért rajongott: az alapja tipikus amerikai szendvicskenyér, amiben mogyoróvaj, banán és sült bacon kapja a főszerepet, ezt az információt Elvis privát séfje is megerősítette. Ez a szendvics igazi kalóriabomba, ráadásul a szalonna kisült zsírjában sütik aranybarnára. Vagytok elég bátrak ahhoz, hogy kipróbáljátok?

Elvis Presley szendvics

31261355 2400415 1cfebc95e83fab3562323eee51368c4e wm

Hozzávalók 1 személyre

  • 2 darab amerikai szeletelt kenyér
  • 4 szelet bacon
  • 1 darab banán
  • ízlés szerint mogyoróvaj
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát serpenyőbe tesszük, közepes lángon mindkét oldalát ropogósra sütjük, majd ha elkészült, egy tányérra szedve félretesszük.

A banánt felkarikázzuk.

A szendvicseket alaposan megkenjük mogyoróvajjal, az egyik szeletre a felkarikázott banánból teszünk, a másikra a baconből, majd egymásra tesszük a két szeletet.

A szalonna kisült zsírjában a szendvics mindkét oldalát szép barnára sütjük, félbevágva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon