Egy szendvics, ami a rock and roll királyának, Elvis Presley-nek köszönheti népszerűségét
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
Valódi ikon, legendás tehetség, a népszerű énekes-színész több mint 40 évvel ezelőtt hajtotta örök álomra a fejét, mégis mindenki ismeri a nevét.
Az emlékezetes örök slágerek és filmszerepek mellett szexszimbólum, volt katona és még a gasztronómia világába is örökre bevésődött a neve.
Elvis szerette a hasát, különösen a szendvicsekért rajongott. Erről a titokról először édesanyja, Gladys Presley rántotta le a leplet. Fiával nagyon szoros kapcsolatban álltak, ha Elvis ideje engedte, éjszakába nyúlóan beszélgettek és közben a rock and roll királyának kedvenc szendvicsét majszolták.
Mielőtt azt gondolnátok, biztos valami finom, ízletes szendvics volt a kedvence, megsúgom a titkot. Elvis egy nagyon bizarr - legalábbis számomra furcsa - szendvicsért rajongott: az alapja tipikus amerikai szendvicskenyér, amiben mogyoróvaj, banán és sült bacon kapja a főszerepet, ezt az információt Elvis privát séfje is megerősítette. Ez a szendvics igazi kalóriabomba, ráadásul a szalonna kisült zsírjában sütik aranybarnára. Vagytok elég bátrak ahhoz, hogy kipróbáljátok?
Elvis Presley szendvics
Hozzávalók 1 személyre
- 2 darab amerikai szeletelt kenyér
- 4 szelet bacon
- 1 darab banán
- ízlés szerint mogyoróvaj
Elkészítés:
A szalonnát serpenyőbe tesszük, közepes lángon mindkét oldalát ropogósra sütjük, majd ha elkészült, egy tányérra szedve félretesszük.
A banánt felkarikázzuk.
A szendvicseket alaposan megkenjük mogyoróvajjal, az egyik szeletre a felkarikázott banánból teszünk, a másikra a baconből, majd egymásra tesszük a két szeletet.
A szalonna kisült zsírjában a szendvics mindkét oldalát szép barnára sütjük, félbevágva tálaljuk.
Fotó: Getty Images