Fűszeres sertésszűz baconnel körbetekerve: egyszerűen készül a szaftos, mutatós sült

bscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sertés legnemesebb részét egészben vagy szeletelve is baconbe csomagolhatod, előbbit sütőbe helyezve, utóbbit serpenyőben készítsd el.

Mindkét verzió finom, az egyik azonban jóval hamarabb kerül a tányérra. Az ujjnyi vastagra vágott szeleteket fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, tekerd körbe baconnel, ha szükséges, rögzítsd hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben oldalanként 5-8 perc alatt süsd meg.

Az egészben sült szűz picit máshogy készül, igaz, a sütőbe helyezés előtt serpenyőben is megfordul, hogy szép kérget kapjon. Kisebb karajt is baconbe tekerhetsz, ha azonban a sertésszűznél maradsz, akkor érdemes leveles tésztába csomagolva is kipróbálni, úgy még ünnepibb lesz a megjelenése.

Limitált, ünnepi ízválogatás a PICK-től
Rohamléptekkel közelít a karácsony és a szilveszter. Ilyenkor a hagyományos ízek mellett sokan keresik az újdonságokat is, szívesen kipróbálnak valami különlegességet. Az ízek igazi szakértője, a PICK rájuk is gondolt! Az új szarvasgombás és eredetvédett szegedi paprikás ízesítésű szalámikkal igazán finomak lesznek az ünnepi pillanatok. Érdemes megkóstolni mindkét ízben!

Baconnel körbetekert sertésszűz

sbct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab sertésszűz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 2 evőkanál mustár
  • kevés olaj
  • 500 g bacon
Recept idők

Elkészítés:

A húsdarabról a hártyát távolítsuk el, majd fűszerezzük (só, bors, chilipehely). Dörzsöljük bele alaposan az ízesítőket, utána kenjük rá a mustárt.

A mustáros, fűszeres húsdarabot forró, enyhén olajozott serpenyőben minden oldalán 2-3 percig pirítsuk.

A bacont terítsük fóliára, a húst helyezzük rá, majd a fólia segítségével csomagoljuk bele.

A baconbe tekert húst 160 fokosra előmelegített sütőben süssük meg 25-35 perc alatt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük