Baconös-hagymás csavart: a leveles tésztás finomság eteti magát, olyan finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A leveles tészta jó barát, változatos és gyorsan összedobható finomságokat gyárthatsz belőle, érdemes felfedezni a benne rejlő lehetőséget.
Édes és sós falatok egyaránt készülhetnek leveles tésztából, villámgyors vendégvárók, szerethető finomságok, soha nem lehet ráunni.
Az előrecsomagolt tésztát természetesen otthon is el tudod készíteni, de nem bűn az sem, ha a bolti változattal tankolod fel a hűtőt, bármikor jól jöhet, isteni sajtos nasikat süthetsz belőle. Ha azonban kicsit tartalmasabbra terveznéd a vendégvárót, töltsd meg virslivel, sonkával vagy baconnel is.
A baconos verzió mellé a sült hagyma is szuperül illik. A hagyma esetében is lehetsz kényelmes, nagyobb boltokban megveheted készen, de ha nem találsz, semmi pánik, mutatunk hozzá egy szuper receptet, így az esti meccshez vagy filmhez tökéletes nasival szolgálhatsz.
Baconös-hagymás csavart
Hozzávalók 10 darabhoz
- 1 fej hagyma
- 1 csipet finomliszt
- olaj a sütéshez
- 500 g bacon
- 2 csomag leveles tészta
- 120 g sajt (trappista vagy füstölt)
- 1 darab tojás
- szezámmag ízlés szerint
Elkészítés:
A megpucolt hagymát vékonyan szeleteljük fel.
A hagymaszeleteket szedjük szét karikákra, és liszttel forgassuk egybe.
A liszttel egybeforgatott hagymakarikákat bő, forró olajban süssük pirosra.
A sült hagymát szedjük papírtörlőre, a zsírt csepegtessük le róla, tegyük félre.
A kockára vágott bacont süssük pirosra.
A sült hagymát finomra kockázzuk fel.
A sajtot reszeljük le.
Az egyik csomag leveles tésztát nyújtsuk ki, szórjuk rá a sült hagymát és bacont, reszelt sajtot.
A másik tésztát nyújtsuk ki, majd fedjük le vele a másikat, vágjunk tetszőleges csíkokat belőle.
A csíkokat csavarjuk meg, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
A csavart levelest toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors