
Baconös-hagymás csavart: a leveles tésztás finomság eteti magát, olyan finom

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
A leveles tészta jó barát, változatos és gyorsan összedobható finomságokat gyárthatsz belőle, érdemes felfedezni a benne rejlő lehetőséget.
Édes és sós falatok egyaránt készülhetnek leveles tésztából, villámgyors vendégvárók, szerethető finomságok, soha nem lehet ráunni.
Az előrecsomagolt tésztát természetesen otthon is el tudod készíteni, de nem bűn az sem, ha a bolti változattal tankolod fel a hűtőt, bármikor jól jöhet, isteni sajtos nasikat süthetsz belőle. Ha azonban kicsit tartalmasabbra terveznéd a vendégvárót, töltsd meg virslivel, sonkával vagy baconnel is.
A baconos verzió mellé a sült hagyma is szuperül illik. A hagyma esetében is lehetsz kényelmes, nagyobb boltokban megveheted készen, de ha nem találsz, semmi pánik, mutatunk hozzá egy szuper receptet, így az esti meccshez vagy filmhez tökéletes nasival szolgálhatsz.
Baconös-hagymás csavart

Hozzávalók 10 darabhoz
- 1 fej hagyma
- 1 csipet finomliszt
- olaj a sütéshez
- 500 g bacon
- 2 csomag leveles tészta
- 120 g sajt (trappista vagy füstölt)
- 1 darab tojás
- szezámmag ízlés szerint
Elkészítés:
A megpucolt hagymát vékonyan szeleteljük fel.
A hagymaszeleteket szedjük szét karikákra, és liszttel forgassuk egybe.
A liszttel egybeforgatott hagymakarikákat bő, forró olajban süssük pirosra.
A sült hagymát szedjük papírtörlőre, a zsírt csepegtessük le róla, tegyük félre.
A kockára vágott bacont süssük pirosra.
A sült hagymát finomra kockázzuk fel.
A sajtot reszeljük le.
Az egyik csomag leveles tésztát nyújtsuk ki, szórjuk rá a sült hagymát és bacont, reszelt sajtot.
A másik tésztát nyújtsuk ki, majd fedjük le vele a másikat, vágjunk tetszőleges csíkokat belőle.
A csíkokat csavarjuk meg, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
A csavart levelest toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors