Krémes és édes banános csokimousse – Kényeztető desszert egyszerűen
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A csoki és a banán tökéletes páros süteményekben is, érdemes kipróbálnod ebbe a légies mousse-ba keverve.
Nagyon szeretem az olyan édes, de mégis légies desszerteket, mint a mousse, amely gyorsan összeállítható, és az a legnagyob kihívás benne, hogy megvárjam, míg megfelelő hőmérsékletűre hűl. Ha szereted a komplexebb desszerteket, akkor tortakrémnek is használhatod, sokkal könnyedebb lesz a sütemény, mintha vajas krémmel töltenéd meg. Ha pedig mégis maradnál a pohárdesszerteknél, és a fehér csokit is szereted, akkor ezzel a változattal biztosan nagy sikered lesz.
A banán minden édességet feldob, megsütve ráadásul más, még intenzívebb íze van, mint nyersen, ezt a mousse-t is krémesebbé teszi. Ha túl édesnek találod, akkor tejcsoki helyett készítsd étcsokival.
Banános csokimousse
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab banán
- 2 darab tojássárgája
- 2 evőkanál keményítő
- 1 liter tej
- 2 evőkanál tejszín
- 120 gramm cukor
- 80 gramm tejcsokoládé
Elkészítés:
Tegyük egy lábasba a banánokat és üssük rá a tojássárgákat. Adjuk hozzá a keményítőt, öntsük rá a tejet. Közepes lángon kevergetve kezdjük melegíteni addig, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá, keverjük bele a tejszínt, a cukrot és a csokit, míg bele nem olvadnak. Öntsük poharakba, és tegyük hűtőbe 2 órára.
Fotó: Getty Images