
Krémes és édes banános csokimousse – Kényeztető desszert egyszerűen

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors, mutatós nyári tekercs: friss zöldségekkel és mogyorószósszal

Nyári málnás tejfölös-kekszes szelet: sütés nélküli krémes desszert

Krémes spenót buggyantott tojással: fél órán belül tálalhatod

Őrülten finom epres kevert sütemény: ebből biztos a repeta

Sült zöldségek ropogós tésztán: a szezon legjobb pizzája
A csoki és a banán tökéletes páros süteményekben is, érdemes kipróbálnod ebbe a légies mousse-ba keverve.
Nagyon szeretem az olyan édes, de mégis légies desszerteket, mint a mousse, amely gyorsan összeállítható, és az a legnagyob kihívás benne, hogy megvárjam, míg megfelelő hőmérsékletűre hűl. Ha szereted a komplexebb desszerteket, akkor tortakrémnek is használhatod, sokkal könnyedebb lesz a sütemény, mintha vajas krémmel töltenéd meg. Ha pedig mégis maradnál a pohárdesszerteknél, és a fehér csokit is szereted, akkor ezzel a változattal biztosan nagy sikered lesz.
A banán minden édességet feldob, megsütve ráadásul más, még intenzívebb íze van, mint nyersen, ezt a mousse-t is krémesebbé teszi. Ha túl édesnek találod, akkor tejcsoki helyett készítsd étcsokival.
Banános csokimousse

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab banán
- 2 darab tojássárgája
- 2 evőkanál keményítő
- 1 liter tej
- 2 evőkanál tejszín
- 120 gramm cukor
- 80 gramm tejcsokoládé
Elkészítés:
Tegyük egy lábasba a banánokat és üssük rá a tojássárgákat. Adjuk hozzá a keményítőt, öntsük rá a tejet. Közepes lángon kevergetve kezdjük melegíteni addig, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá, keverjük bele a tejszínt, a cukrot és a csokit, míg bele nem olvadnak. Öntsük poharakba, és tegyük hűtőbe 2 órára.
Fotó: Getty Images