Villámgyors banános-csokis muffin: párperces bögrés recept
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Ha gyorsan szeretnék valamilyen desszertet készíteni, akkor mindig muffint sütök: ez a banános-csokis recept a kedvencem.
A muffinban az a szuper, hogy lehet belőle sósat és édeset is készíteni, ezért tökéletes reggelire, vacsorára vagy csak szimplán nasizni, de egy sós muffin, ha mondjuk kínálunk mellé egy salátát, ebédként is megállja a helyét.
Én inkább az édes verziót szoktam elkészíteni, mivel imádom a gyors édességeket, és mindig kell otthon valamilyen nassnak lennie. A banán és a csokoládé szuper páros, semmilyen desszertben nem okoztak még csalódást. Az meg csak a ráadás, hogy méregetnünk sem kell az elkészítésnél, ez egy bögrés verzió.
Változatok
A recept szabadon értelmezhető, készítettem már több csokival és kevesebb banánnal is, attól függően, miből mennyi volt otthon, az arányok a többi hozzávaló esetében nem nagyon változnak. Ráadásul lehet étcsokival, tejcsokival, de akár fehér csokival is készíteni.
Banános-csokis muffin
Hozzávalók 12 adaghoz
- 4 darab banán (érett)
- 0.33 bögre vaj (olvasztott)
- 0.67 bögre cukor
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1.5 bögre liszt
- 100 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Első lépésben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogunk mérni.
Hámozzunk meg 3 banánt, törjük kisebb darabokra, majd tegyük egy nagyobb edénybe. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, és villával próbáljuk meg minél pépesebbre összetörni. Ha kész van, mehet hozzá a cukor, a vaníliakivonat és a tojás. Dolgozzuk össze a hozzávalókat.
A sót, a sütőport és a lisztet keverjük össze egy másik tálban, majd mehet ez is a banános keverékhez.
A táblás csokinkat törjük össze apróra darabokra, ebben segítségünkre lehet egy húsklopfoló. Vehetünk egyébként csokichipset is, azzal könnyebb dolgunk lesz. Adjuk hozzá a csokit is a keverékünkhöz, és készen is vagyunk, mehet a tésztánk a formába.
Én szilikonformákat használok, ezért azokba közvetlenül mehet bele a keverék, de ha nektek nincs ilyenetek otthon, akkor vagy vajazzátok ki a formákat, vagy tegyetek bele muffinpapírt.
A megmaradt banánunkat vágjuk karikákra, és minden muffin tetejére tegyünk egyet díszítésként. Ezzel el is készültünk, mehetnek a muffinok 20 percre a sütőbe.
Fotó: Shutterstock