Mennyei banános sütemény csokimázzal borítva: joghurttal készül a tésztája

banánossüti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Rögtön egy nagy tepsivel süss ebből a mennyei banános sütiből, napokig megőrzi a puhaságát, nem lesz száraz.

Banánkenyér tepsiben sütve, csokimázzal megkoronázva - így is körülírhatnánk az alábbi sütit, amely a gyümölcstől édes és szaftos, a joghurttól puha, a csokimáztól pedig nagyon mutatós lesz. A tésztája rengeteg vajjal készül, úgyhogy nagyon omlós, a banánnak köszönhetően pedig másnap is ugyanolyan finom lesz, nem fog kiszáradni. A joghurt is kötelező eleme, ebből használhatsz krémes görögöt is, de ha szeretnéd, íróval is helyettesítheted.

A banánhoz nagyon jól passzol a fahéj, a melegítő fűszer ebből a receptből sem hiányzik, ahogyan a csokoládé sem, amely szintén szuperül működik az édes gyümölccsel. A máz készülhet vízgőz felett megolvasztott tej- vagy étcsokoládéból is, de én most kakaóból készítettem, hogy könnyebben szeletelhető legyen, ne törjön. 

Banános-csokis süti

banánossüti

Hozzávalók 25 szelethez

  • 3 darab banán
  • 380 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 170 gramm puha vaj
  • 160 gramm cukor
  • 100 gramm barna cukor
  • 3 darab tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 360 gramm natúr joghurt
  • csokimáz (recept a leírásban)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki sütőpapírral egy 23x33 centis tepsit.

A banánokat hámozzuk meg, majd villával törjük pépesre.

Az átszitált lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal.

A puha vajat keverjük habosra robotgép segítségével. Adjuk hozzá a kétféle cukrot, majd keverjük krémesre. Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot is, majd a banánt is keverjük bele. Forgassuk bele a joghurtot is, majd az egészet keverjük alaposan össze. Kisebb részletekben adjuk hozzá a lisztes keveréket is, keverjük csomómentesre a masszát.

Önstük a tésztát az előkészített tepsibe. 30-35 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk picit hűlni.

Készítsük el a csoikimázat e szerint a recept szerint. Öntsük a tészta tetejére, majd oszlassuk el rajta.

Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük