Habkönnyű banános sajttorta sütés nélkül: jó hidegen a legfinomabb
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Kekszalappal, tojás nélkül készül az alábbi sajttorta, úgyhogy nem kell sütni, pillanatok alatt, hőguta nélkül elkészíthető.
A sajttorta hatalmas kedvenc, hát még akkor, ha sütés nélkül készül. Ez a banános változat jól behűtve a legfinomabb, tökéletes nyári desszert, nagyon jól fog esni a kánikulában, ráadásul alig lesz vele munkád. A türelem nagy erény ennél a desszertnél is, időt kell hagyni neki, míg összeáll a hűtőben: nem csak finomabb lesz, szebben is tudod majd szeletelni.
A tölteléket krémsajt és habtejszín alkotja, illetve az alábbi receptbe pürésített banán is kerül. Ha még gyümölcsösebbre készítenéd a sajttortát, a kekszalapot is végigrakhatod banánszeletekkel, arra öntsd a krémet.
Banános sajttorta
Hozzávalók 10 szelethez
Alap:
- 300 gramm darált keksz
- 120 gramm vaj
- 4 evőkanál cukor
Krém:
- 450 gramm krémsajt
- 500 milliliter habtejszín
- 200 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 darab banán
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 23 centi átmérőjű tortaformát, az alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalát vajazzuk ki.
Egy tálban keverjük össze a darált kekszet a cukorral, majd öntsük rá az olvasztott vajat, keverjük alaposan össze. Nyomkodjuk a masszát a tortaformába, az oldalaira is jusson belőle. Tegyük a fagyasztóba az alapot, amíg elkészítjük a tölteléket.
Egy tálban keverjük krémesre a krémsajtot a porcukorral. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt kemény habbá. Keverjük a tejszínhabot a krémsajtos masszához kisebb adagokban, majd a vaníliakivonatot és a villával összetört vagy pürésített banánt is forgassuk bele.
Öntsük a krémet a kekszalapra, egyengessük el rajta, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára, míg összeáll.
Banánszeletekkel vagy tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk.
Fotó: Getty Images