Habkönnyű banános sajttorta sütés nélkül: jó hidegen a legfinomabb

banánossajttorta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kekszalappal, tojás nélkül készül az alábbi sajttorta, úgyhogy nem kell sütni, pillanatok alatt, hőguta nélkül elkészíthető.

A sajttorta hatalmas kedvenc, hát még akkor, ha sütés nélkül készül. Ez a banános változat jól behűtve a legfinomabb, tökéletes nyári desszert, nagyon jól fog esni a kánikulában, ráadásul alig lesz vele munkád. A türelem nagy erény ennél a desszertnél is, időt kell hagyni neki, míg összeáll a hűtőben: nem csak finomabb lesz, szebben is tudod majd szeletelni. 

A tölteléket krémsajt és habtejszín alkotja, illetve az alábbi receptbe pürésített banán is kerül. Ha még gyümölcsösebbre készítenéd a sajttortát, a kekszalapot is végigrakhatod banánszeletekkel, arra öntsd a krémet. 

Banános sajttorta

banánossajttorta2

Hozzávalók 10 szelethez

Alap:

  • 300 gramm darált keksz
  • 120 gramm vaj
  • 4 evőkanál cukor

Krém:

  • 450 gramm krémsajt
  • 500 milliliter habtejszín
  • 200 gramm porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 darab banán
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 23 centi átmérőjű tortaformát, az alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalát vajazzuk ki.

Egy tálban keverjük össze a darált kekszet a cukorral, majd öntsük rá az olvasztott vajat, keverjük alaposan össze. Nyomkodjuk a masszát a tortaformába, az oldalaira is jusson belőle. Tegyük a fagyasztóba az alapot, amíg elkészítjük a tölteléket.

Egy tálban keverjük krémesre a krémsajtot a porcukorral. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt kemény habbá. Keverjük a tejszínhabot a krémsajtos masszához kisebb adagokban, majd a vaníliakivonatot és a villával összetört vagy pürésített banánt is forgassuk bele. 

Öntsük a krémet a kekszalapra, egyengessük el rajta, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára, míg összeáll.

Banánszeletekkel vagy tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük