![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mennyei, epres sajttorta sütés nélkül: lágy krém terül el a kekszalapon
![epressajttorta2](https://kep.index.hu/1/0/3833/38339/383396/38339681_2925165_3e412a25c6d13c243ef3571a64eff851_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
40 percre, de egy nagy adag türelemre is szükséged lesz a sajttorta elkészítéséhez, győzd kivárni, míg összeáll a hűtőben.
Ahogy a legtöbb desszert, a sajttorta is készülhet szezonálisan, most édes epres réteg került a tetejére. Nincs sok munka a sütés nélküli sajttortával, viszont nagy önuralomra van szükség ahhoz, hogy kivárd, míg összeáll a hűtőben. A tészta és a töltelék is 5 perc alatt kész van, de az epres réteg elkészítése sem tart tovább 10 percnél.
A sajttorta alapjához bármilyen darált kekszet használhatsz, legyen az háztartási, vajas vagy akár kakaós. A töltelék jó minőségű, natúr krémsajtból készüljön, az epres réteghez pedig édes, érett gyümölcsöt válassz.
Fontos, hogy legalább 6 órát pihenjen a sajttorta a hűtőben, hagyj neki időt, míg összeáll, különben nem fogod tudni szépen szeletelni, össze fog esni.
Epres sajttorta
![epressajttorta](https://kep.index.hu/1/0/3833/38339/383396/38339691_24dde790763f9d3a24f9bfd52b749fc6_wm.jpg)
Hozzávalók 12 szelethez
Tészta:
- 200 gramm darált keksz
- 50 gramm barna cukor
- 110 gramm vaj
- 1 csipet só
Töltelék:
- 500 gramm krémsajt
- 100 gramm cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 375 milliliter habtejszín
Epres réteg:
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 700 gramm eper
- 200 gramm cukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Tészta:
A darált kekszet keverjük össze a cukorral és a sóval, majd az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt, 28-30 centi átmérőjű tortaformába úgy, hogy a széleire is jusson, de egy 23x33 centis tepsit is használhatunk. Tegyük a hűtőbe, míg készül a töltelék.
Töltelék:
A krémsajtot keverjük habosra. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát, majd azzal is keverjük össze.
Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, nem kell teljesen keményre, lágyabb habbá is elég. Keverjük bele a krémsajtos masszába, több adagban forgassuk hozzá. Borítsuk a krémet a tésztára, egyengessük el rajta, majd tegyük vissza a hűtőbe.
Epres réteg:
Az epret mossuk meg, vágjuk negyedekbe.
A vizet és a keményítőt keverjük össze, majd öntsük egy lábasba. Adjuk hozzá a cukrot és az epret, majd kapcsoljuk be a tűzhelyet, közepes lángon melegítsük, ha forr, vegyük lejjebb a lángot, gyöngyözve főzzük 10 percig. Mikor picit sűrűsödött, keverjük bele a citromlevet. Hagyjuk picit hűlni.
Egy szűrőkanál segítségével kanalazzuk az epret a krémsajtos réteg tetejére. Valamennyi folyadék a lábasban marad majd, arra nem lesz szükségünk.
Tegyük az epres sajttortát a hűtőbe legalább 6-8 órára, de akár egy éjszakára, míg össze nem áll.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!