Fűszeres darált hússal töltött csirkemell almával sütve: egyszerre ropogós és omlós
A töltött, göngyölt húsok kedvelőinek muszáj megkóstolniuk a szaftos darált hússal töltött csirkemellet is.
A zamatos, édes sárgabarackot nemcsak számolatlanul eheted, hanem húsok mellé is kínálhatod. A sós és az édes találkozása mindig nagyon jól sikerül, ráadásul a puha és lédús barack a csirkemellet is szaftosan tartja. Érdemes szószt is készíteni a gyümölcsből, amellyel meglocsolhatod a már kész fogást.
Ha nagyobb mennyiségű gyümölcsöt vettél, akkor a legérettebb példányok mehetnek a szószba, a puha, de még teljesen ép szemeket pedig a hús mellé teheted. Ha szereted az egzotikus gyümölcsöket, akkor az édes ananász és csirkemell is nagyon szuper párosítás.
A hagymát vágjuk apróra. Tegyünk félre néhány szem sárgabarackot, a többit magozzuk ki és vágjuk össze.
Az összevágott sárgabarackot, a cukrot és az ecetet keverjük össze egy tálban, majd turmixoljuk pépesre.
Egy lábasban forrósítsunk vajat és olajat, majd süssük meg rajta a csirkemelleket. Vegyük ki, tegyük egy tálra, és takarjuk le. Ugyanebben a zsiradékban dinszteljük meg a hagymát, majd öntsük rá az alaplevet, és várjuk meg, amíg forr egyet, majd öntsük hozzá az összeturmixolt sárgabarackot. Vegyük le a hőmérsékletet, morzsoljuk hozzá a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, majd rotyogtassuk 10-15 percig, hogy besűrűsödjön. Tegyük vissza a serpenyőbe a húsokat, és melegítsük össze.
A maradék egész sárgabarackokkal és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu