Szaftos csirkemell ananásszal és sajttal sütve – Így biztosan nem szárad ki a hús

ananászos csirke cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édes és a sós ízek találkoznak ebben a könnyed és ízletes csirkemellben, a gyümölcs-hús párosítás igazi klasszikus.

Arról, hogy a pizza mennyire állja meg a helyét ananásszal, óriási vitát lehet nyitni, de az biztos, hogy ezt az édes déligyümölcsöt nemcsak süteményekbe teheted, hanem nagyon jól működik sós ételekkel is. A hús és a gyümölcs mindig jó párosítás, én nagyon szeretem a húst meggymártással is, no nem a menzás változatot, hanem amit én készítek. A távol-keleti konyha is előszeretettel párosítja az édeset és a sósat, elég csak az édes-savanyú mártásra gondolni, amelyet ananásszal tehetsz még izgalmasabbá.

Ebben a receptben csirkemell sült együtt az ananásszal, a tetejét pedig olvadt sajt borítja. Könnyed, mégis tartalmas fogás, amelyben a munka nagy részét a sütő végzi el. 

Ananászból használhatsz konzervet is, de a friss is tökéletes. A friss ananászt így tárold, hogy sokáig friss maradjon. 

Ananásszal és sajttal sült csirke

ananászos csirke recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 200 gramm ananász (darabolt)
  • 150 gramm reszelt sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteljük fel. Egy tálba öntsük bele az olívaolajat, morzsoljuk bele a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a csirkemellet, és forgassuk bele, hogy mindenhol érje a pác. Pihentessük 1 órát.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Az ananászt csepegtessük le. 

A hússzeleteket fektessük egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyük rá az ananászdarabokat, és szórjuk meg reszelt sajttal. Takarjuk le fóliával, és süssük 30 percet. Ekkor vegyük le a fóliát, és süssük még 15 percet, hogy a sajt megpiruljon. 

Azonnal tálaljuk.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük