
Szaftos csirkemell ananásszal és sajttal sütve – Így biztosan nem szárad ki a hús

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Ropogós, brokkolis sajtgolyó: így nem lesz olajos

Ellenállhatatlan citromos túrófánk: nem kell dagasztani és keleszteni

Pirított tészta fél órán belül: aromás szósz adja meg az ízét

Mennyei, puha epres blondie: fehér csokival készül a tészta

Sűrű, vörösboros csirkepörkölt: nagyon omlós és ízletes lesz a hús
Az édes és a sós ízek találkoznak ebben a könnyed és ízletes csirkemellben, a gyümölcs-hús párosítás igazi klasszikus.
Arról, hogy a pizza mennyire állja meg a helyét ananásszal, óriási vitát lehet nyitni, de az biztos, hogy ezt az édes déligyümölcsöt nemcsak süteményekbe teheted, hanem nagyon jól működik sós ételekkel is. A hús és a gyümölcs mindig jó párosítás, én nagyon szeretem a húst meggymártással is, no nem a menzás változatot, hanem amit én készítek. A távol-keleti konyha is előszeretettel párosítja az édeset és a sósat, elég csak az édes-savanyú mártásra gondolni, amelyet ananásszal tehetsz még izgalmasabbá.
Ebben a receptben csirkemell sült együtt az ananásszal, a tetejét pedig olvadt sajt borítja. Könnyed, mégis tartalmas fogás, amelyben a munka nagy részét a sütő végzi el.
Ananászból használhatsz konzervet is, de a friss is tökéletes. A friss ananászt így tárold, hogy sokáig friss maradjon.
Ananásszal és sajttal sült csirke

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemellfilé
- 200 gramm ananász (darabolt)
- 150 gramm reszelt sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel. Egy tálba öntsük bele az olívaolajat, morzsoljuk bele a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a csirkemellet, és forgassuk bele, hogy mindenhol érje a pác. Pihentessük 1 órát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az ananászt csepegtessük le.
A hússzeleteket fektessük egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyük rá az ananászdarabokat, és szórjuk meg reszelt sajttal. Takarjuk le fóliával, és süssük 30 percet. Ekkor vegyük le a fóliát, és süssük még 15 percet, hogy a sajt megpiruljon.
Azonnal tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors