Pestóval töltött göngyölt csirkemell a sütőből: a tetején mozzarella pirul
Elképesztően szaftos lesz a göngyölt csirkemell, ha pestóval töltöd meg, a tetejére pedig mozzarellát olvasztasz.
Ha tényleg valami nagyon gyorsat készítenél ebédre vagy vacsorára, a melegszedvics a legjobb választás, pillanatok alatt összedobhatod, mégis nagyon laktató, igazi megmentő. Nem mindegy azonban, mit teszel bele, a sima sonkás-sajtos is jól tud esni, de ha picit magasabb szintre emelnéd, házi pestóval kend meg a kenyérszeleteket.
Én most azt tettem a pestóba, ami itthon volt, így fenyőmag vagy dió helyett napraforgómaggal dolgoztam, mégis ez a változat lett az abszolút kedvencem. A bazsalikomos pestóval megkent kenyérre ezután csak pár szelet sajtot és pár karika paradicsomot pakoltam, majd összesütöttem a szendvicset. Kicsit olyan lett, mint a caprese saláta, csak sokkal laktatóbb kiadásban.
Készítsük el a pestót: a megmosott bazsalikomot, a reszelt parmezánt, a megpucolt fokhagymagerezdeket és a napraforgómagot tegyük aprítógépbe. Addig dolgoztassuk a gépet, míg egészen apróra nem vágja a hozzávalókat, ekkor csurgassuk hozzá az olívaolajat úgy, hogy közben megy a gép. Ha szép, egynemű a pesto, kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk.
Készítsünk magunk elé 4 szelet kenyeret, mindegyiket kenjük meg a házi pestóval.
A paradicsomot mossuk meg, vágjuk vékony karikákra, majd tegyünk két kenyészeletre 3-4 karikát. A paradicsomkarikákra tegyünk 1-1 szelet sajtot. A pestóval lekent, üres kenyérszeleteket helyezzük a megpakolt szeletek tetejére.
Ha van melegszendvicssütőnk, abban készítsük, addig süssük, míg a sajt megolvad benne és a kenyerek megpirulnak. Ha nincs, serpenyőben is készülhet, tűzzük össze a szendvicset fogpiszkálóval, hogy ne essen szét, majd egy kevés vajon süssük először az egyik oldalát, majd a másikat, míg a sajt megolvad benne. Rögtön kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
@sobors.hu