A legfinomabb hűsítő koktél a Bellini – Mindössze két hozzávalóból készül
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Nyári esték tökéletes kísérője lehet a Bellini, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz.
A Bellinit van, ahol pezsgővel, van, ahol Proseccóval készítik, mindkettővel egyformán finom. Igazi nyári ital, főleg, ha friss, puha és érett barackot használsz hozzá, úgy lesz igazán jó az íze. Az egyetlen szabály, hogy a pezsgő-őszibaracklé aránya 2:1 legyen. A puha nyári barackokból könnyedén tudsz levet kinyerni, amelyet aztán csak át kell szűrni és kész is a koktélalapanyag.
A barack nemcsak szénsavas itallal, hanem fehérborral is csodás, így készítsd el a frissítő, jéghideg italt. Az őszibarackból egyébként kompótot is készíthetsz, amely télen majd visszahozza a nyár hangulatát.
Bellini koktél
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 200 milliliter pezsgő vagy prosecco
- 4 darab őszibarack
Elkészítés:
A barackot mossuk, majd hámozzuk is meg, vágjuk félbe, szedjük ki a magját, majd szeleteljük fel. Tegyük egy szűrőbe, majd egy kanál segítségével nyomjuk ki a levét. Szűrjük át a levét, majd osszuk szét 2 pohárban. Öntsük rá a pezsgőt. Hidegen fogyasszuk.
Fotó: Getty Images