Isteni barackos jégkása 2 hozzávalóból – Koktél is egyben

Nyomtatás
barackosjégkása2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Lehet édes, száraz, savanykás, gond nélkül az ízlésünkre szabhatjuk a finom hűsítő italt. Akármennyire is könnyen csúszik, azért figyeljünk a mértékre.

Egyszerre jégkása, koktél és frissítő hideg ital, ráadásul 2 hozzávalóból. Őszibarackra és fehérborra van csak szükség hozzá, előbbit jól le kell fagyasztani, ugyanis ebben a receptben nem a jégtől, hanem a fagyos baracktól lesz jégkásaszerű az ital állaga. 

Ízlés szerint lehet száraz és édes fehérborral is készíteni az italt, attól függően, alapból melyiket szeretjük jobban. Én szárazzal készítettem, de mivel a családomban sok az édesszájú, egy kis cukorral/mézzel édesítettem a végeredményt.

Ha esetleg hirtelen kell valamilyen gyors vendégváró ital, de a barack még nem fagyott meg eléggé, dobjatok bele plusz jégkockát a tökéletes állag eléréséért.

Barackos jégkása

barackosjégkása

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 500 gramm őszibarack (magozott, héj nélküli súly)
  • 600 milliliter fehérbor (édes/száraz)
  • opcionális cukor/méz
  • opcionális jégkocka
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot hámozzuk meg, vágjuk kockákra. Tegyük a barackot egy tálba, fedjük le, majd tegyük a fagyasztóba legalább 2 órára, míg teljesen meg nem fagy.

A fagyott barackot turmixoljuk össze a fehérborral - ízlés szerint lehet szárazzal vagy édessel. Ha a barack nem volt elég édes, 2 evőkanál cukorral/mézzel lehet rajta javítani.

Alaposan turmixoljunk össze mindent, míg egészen egynemű nem lesz. Ha még jegesebbre szeretnénk, turmixoljunk bele jégkockákat is.

Rögtön, hidegen vagy jól behűtve kínáljuk. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon