Mennyei kókuszos édesség sütés nélkül: a krémes Bounty szelet egyszerűen készül
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
A puha babapiskóta és a kókuszos krém elolvad a szájban, az egyszerű édesség sütés nélkül készül.
A kókuszos sütemények a gyengéim, nem csak sütemények formájában rajongom a kókuszért, csokikba töltve is nagyon szeretem, a Bounty az egyik kedvencem. Szerencsére házilag is el lehet készíteni, süti formájában is lehet szervírozni.
A mennyei Bounty sütiben kókuszos krém terül el a babapiskótán. A krém a régi, hagyományos technikával, liszttel felfőzve készül, de ha valamiért ez a módszer nem szimpatikus, sűrítheted a tejet grízzel, de akár keményítővel is.
A finomság elkészítése hasonlóképpen történik, mint a tiramisué. Nincs vele sok munka, az egyedüli nehézséget az jelenti, hogy néhány órát várni kell a desszert felszolgálásával. A sütinek szüksége van a hűtőben történő pihentetésre, úgy szép, stabil lesz a szerkezete a szeletelésnél és az ízek is jól összeérnek.
A Bounty szelet több formában is az asztalra kerülhet. A tetejére mehet olvasztott csoki, de ha szeretnéd, a krémbe is csorgathatsz csokit vagy kakaót, úgy nem csak kinézetben, ízben is picit más lesz.
Bounty süti
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 milliliter tej
- 300 gramm babapiskóta
- 100 gramm vaj
- 250 gramm liszt
- 1 liter tej
- 200 gramm cukor
- 100 gramm kókuszreszelék
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- kókuszreszelék a szóráshoz
- csoki a tetejére
Elkészítés:
Először a krémet készítsük el: 100 gramm vajat egy magas falú lábasban olvasszunk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre, miközben öntsük fel az 1 liter tejjel. A krémbe keverjük bele a cukrot és a vaníliakivonatot, addig főzzük (közben gyakran kevergessük), míg a krém besűrűsödik.
A sűrűre főzött krémet hűtsük ki, közben kevergessük, majd amikor kihűlt, forgassuk bele a kókuszreszeléket.
Készítsünk elő egy tepsit (20x20 cm), béleljük ki sütőpapírral.
A 200 milliliter tejet öntsük tálba, mártsuk bele a babapiskótákat és helyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsire szépen sorjában úgy, mintha tiramisuhoz pakolnánk a piskótákat.
A krém felét öntsük rá a babapiskóták tetejére, szépen simítsuk rá. A krém tetejére pakoljunk tejbe áztatott piskótákat, majd a tetejükre simítsuk rá a maradék krémet. A sütemény tetejére kókuszreszelék és csokidarabok kerüljenek ízlés szerint. Tálalás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors