![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mennyei kókuszos édesség sütés nélkül: a krémes Bounty szelet egyszerűen készül
![bounty](https://kep.index.hu/1/0/3721/37211/372114/37211413_2840903_f1bf5fbf4cdfb9597c591e11f322b0ae_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A puha babapiskóta és a kókuszos krém elolvad a szájban, az egyszerű édesség sütés nélkül készül.
A kókuszos sütemények a gyengéim, nem csak sütemények formájában rajongom a kókuszért, csokikba töltve is nagyon szeretem, a Bounty az egyik kedvencem. Szerencsére házilag is el lehet készíteni, süti formájában is lehet szervírozni.
A mennyei Bounty sütiben kókuszos krém terül el a babapiskótán. A krém a régi, hagyományos technikával, liszttel felfőzve készül, de ha valamiért ez a módszer nem szimpatikus, sűrítheted a tejet grízzel, de akár keményítővel is.
A finomság elkészítése hasonlóképpen történik, mint a tiramisué. Nincs vele sok munka, az egyedüli nehézséget az jelenti, hogy néhány órát várni kell a desszert felszolgálásával. A sütinek szüksége van a hűtőben történő pihentetésre, úgy szép, stabil lesz a szerkezete a szeletelésnél és az ízek is jól összeérnek.
A Bounty szelet több formában is az asztalra kerülhet. A tetejére mehet olvasztott csoki, de ha szeretnéd, a krémbe is csorgathatsz csokit vagy kakaót, úgy nem csak kinézetben, ízben is picit más lesz.
Bounty süti
![37144059 0547faaa8e2e7ac1524f573fdf7deeb7 wm](https://kep.index.hu/1/0/3721/37211/372114/37211425_e3b143c2dc1efece7f8f2dbbdedf39bd_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 milliliter tej
- 300 gramm babapiskóta
- 100 gramm vaj
- 250 gramm liszt
- 1 liter tej
- 200 gramm cukor
- 100 gramm kókuszreszelék
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- kókuszreszelék a szóráshoz
- csoki a tetejére
Elkészítés:
Először a krémet készítsük el: 100 gramm vajat egy magas falú lábasban olvasszunk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre, miközben öntsük fel az 1 liter tejjel. A krémbe keverjük bele a cukrot és a vaníliakivonatot, addig főzzük (közben gyakran kevergessük), míg a krém besűrűsödik.
A sűrűre főzött krémet hűtsük ki, közben kevergessük, majd amikor kihűlt, forgassuk bele a kókuszreszeléket.
Készítsünk elő egy tepsit (20x20 cm), béleljük ki sütőpapírral.
A 200 milliliter tejet öntsük tálba, mártsuk bele a babapiskótákat és helyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsire szépen sorjában úgy, mintha tiramisuhoz pakolnánk a piskótákat.
A krém felét öntsük rá a babapiskóták tetejére, szépen simítsuk rá. A krém tetejére pakoljunk tejbe áztatott piskótákat, majd a tetejükre simítsuk rá a maradék krémet. A sütemény tetejére kókuszreszelék és csokidarabok kerüljenek ízlés szerint. Tálalás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!