Mennyei kókuszos édesség sütés nélkül: a krémes Bounty szelet egyszerűen készül

bounty
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha babapiskóta és a kókuszos krém elolvad a szájban, az egyszerű édesség sütés nélkül készül.

A kókuszos sütemények a gyengéim, nem csak sütemények formájában rajongom a kókuszért, csokikba töltve is nagyon szeretem, a Bounty az egyik kedvencem. Szerencsére házilag is el lehet készíteni, süti formájában is lehet szervírozni.

A mennyei Bounty sütiben kókuszos krém terül el a babapiskótán. A krém a régi, hagyományos technikával, liszttel felfőzve készül, de ha valamiért ez a módszer nem szimpatikus, sűrítheted a tejet grízzel, de akár keményítővel is.

A finomság elkészítése hasonlóképpen történik, mint a tiramisué. Nincs vele sok munka, az egyedüli nehézséget az jelenti, hogy néhány órát várni kell a desszert felszolgálásával. A sütinek szüksége van a hűtőben történő pihentetésre, úgy szép, stabil lesz a szerkezete a szeletelésnél és az ízek is jól összeérnek.

A Bounty szelet több formában is az asztalra kerülhet. A tetejére mehet olvasztott csoki, de ha szeretnéd, a krémbe is csorgathatsz csokit vagy kakaót, úgy nem csak kinézetben, ízben is picit más lesz.

Bounty süti

37144059 0547faaa8e2e7ac1524f573fdf7deeb7 wm

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 200 milliliter tej
  • 300 gramm babapiskóta
  • 100 gramm vaj
  • 250 gramm liszt
  • 1 liter tej
  • 200 gramm cukor
  • 100 gramm kókuszreszelék
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • kókuszreszelék a szóráshoz
  • csoki a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítsük el: 100 gramm vajat egy magas falú lábasban olvasszunk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre, miközben öntsük fel az 1 liter tejjel. A krémbe keverjük bele a cukrot és a vaníliakivonatot, addig főzzük (közben gyakran kevergessük), míg a krém besűrűsödik.

A sűrűre főzött krémet hűtsük ki, közben kevergessük, majd amikor kihűlt, forgassuk bele a kókuszreszeléket.

Készítsünk elő egy tepsit (20x20 cm), béleljük ki sütőpapírral.

A 200 milliliter tejet öntsük tálba, mártsuk bele a babapiskótákat és helyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsire szépen sorjában úgy, mintha tiramisuhoz pakolnánk a piskótákat.

A krém felét öntsük rá a babapiskóták tetejére, szépen simítsuk rá. A krém tetejére pakoljunk tejbe áztatott piskótákat, majd a tetejükre simítsuk rá a maradék krémet. A sütemény tetejére kókuszreszelék és csokidarabok kerüljenek ízlés szerint. Tálalás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük