Retró finomság az édes kókuszcsók – Hihetetlenül egyszerűen készül a régi kedvenc

kókuszcsókcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Mutatós, roppanós, kissé ragadós kókuszcsók, régi villámsüti, ami még mindig nagy kedvencnek számít.

Van, amire nem lehet ráunni, hiába születnek új receptek, a régi bevált kedvencek velünk maradnak, a kókuszcsók is ilyen édes csemege.

Sokáig abban a hitben éltem, hogy a kókuszcsók hazai desszert, a mi büszkeségünk. Emlékszem, a mamám lakodalmas süteményként gondolt rá, ami régi lagzik asztalán várta az édes falatok kedvelőit. Nos, ez a kókuszos csemege a franciák körében is népszerű, ők kókuszos macaroonként ismerik, általában laposra sütik, hogy aztán csokival bevonva összeragasszák őket.

Három hozzávaló

A kókuszcsóknak rengetegféle receptje van, de a legtöbbjük megegyezik abban, hogy néhány hozzávalóból és gyorsan elkészülnek. A három legfontosabb eleme: a tojásfehérje, melyből kemény habot verünk, a kókuszreszelék, illetve a cukor, én a mai napig ebből a három összetevőből állítom össze, pont úgy, ahogy a mamám is készítette.

Ahogy már említettem, tényleg rengeteg kókuszcsókreceptet lehet találni, van, amelyikbe kerül egy kis vaníliakivonat, kevés liszt, darált mandula, vagy a tojásfehérjét vízgőz felett verik habbá, hogy aztán habzsákból adagolva csinos formában kerüljön a sütőpapírra. Mindenkinek megvan a maga bevált receptje, én az enyémet mutatom most meg nektek.

Mire kell figyelni?

A süti jól zárható dobozban sokáig megőrzi kívül ropogós, belül lágy állagát, ha szeretjük a pepecs munkát, olvasztott csokiba is márthatjuk a csemegét. Készítésénél a cukorral bánjunk óvatosan, ha kicsit megcsúszik a kezünk, a kókuszcsók ragadni fog, az elkészítése lehetetlen lesz. Fontos, hogy ne hagyjuk állni a kész masszát, azonnal használjuk fel, mert a kókuszreszelék megduzzad és keménnyé válik, nem tudjuk majd szépen adagolni.

Kókuszcsók

kókuszcsókct

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 4 darab tojásfehérje
  • 180 gramm kókuszreszelék
  • 170 gramm porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Habzsákba kanalazzuk, vagy kanál, esetleg fagyiadagoló segítségével szép halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire. A kókuszcsókokat 180 fokos légkeveréses sütőben 10-18 perc alatt megsütjük.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük