Sűrű, krémes brokkolileves sajttal dúsítva: tartalmas és nagyon finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A leves krémes, a brokkoli roppanós, sajttal megszórva elképesztően finom ételt tehetsz az asztalra.
Becsengettek, lassan előkerülnek a kabátok - a közelgő hideg időre mi mással lehetne jobban felkészülni, mint a meleg levesekkel, amelyek átmelegítik a munkában és tanulásban elfáradt testet.
Brokkoliból rengetegféle levest lehet készíteni, legyen az krémes vagy roppanós brokkolirózsákkal tele. A zöldség mellé szuperül illik a tejszín és a sajt, ez a két alapanyag dominál az alábbi levesben is, ezektől lesz igazán ízletes. Ha tartalmasabban szeretnéd tálalni, kínálj mellé pirítóst. Az így készült leves még a legfinnyásabb gyereknek is a kedvére lesz.
Brokkolileves sajttal
Hozzávalók 4 személyre
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- kevés vaj vagy olaj
- 2 liter víz
- 1 darab brokkoli
- só és bors ízlés szerint
- 1 deciliter főzőtejszín
- 15 dekagramm cheddar
Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk apróra, a hagymát finomra.
A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira.
A vajat forrósítsuk fel, majd dobjuk rá a hagymákat, mikor puhák, öntsük fel 2 liter vízzel.
Amikor a víz felforrt, a brokkolirózsákat is tegyük bele, fűszerezzünk sóval és borssal.
Mikor a brokkoli még picit roppanós, adjuk hozzá a tejszínt a sajt felét. Amikor a sajt elolvadt, zárjuk el a lángot a leves alatt, a maradék sajttal megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images