Villámgyors tojássaláta brokkolival dúsítva - A húsvéti asztalon is jól mutat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A majonéz nem csak a krumplihoz vagy a franciasalátához illik, a ressre párolt brokkoli is isteni lesz tőle.
A majonézes saláták inkább már köretek, annyira laktatóak. A legnagyobb kedvenc a majonézes krumplisaláta, amely rántott ételek mellé is tökéletesen illik. A burgonyasalátának is van tavaszi változata, amely a sok zöldfűszertől lesz még frissebb.
A tojás is illik a majonézhez, ha keményre főzöd, szuper köretként, tojássalátaként születhet újjá. Ahogy ebben a brokkolis verzióban is, ahol a roppanós zöldség és a puha tojás találkozik a krémes, majonézes szószban. A hagymát se felejtsd ki belőle, tavasz lévén újhagyma illik hozzá.
Brokkolis tojássaláta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 fej brokkoli
- 4 darab tojás
- 3 szál újhagyma
- 200 milliliter tejföl
- 150 milliliter majonéz
- 0.5 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál citromlé
- 0.5 kávéskanál porcukor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, egy kevés vízben pároljuk ressre. A tojásokat főzzük keményre, majd hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg, negyedeljük fel. Egy részét tegyük félre. Az újhagymát vágjuk vékony karikákra.
Készítsük el a majonézt. A házi majonézhez itt található a recept. A majonézhez keverjük hozzá a mustárt, a tejfölt, a citromlevet és a porcukrot. Óvatosan forgassuk össze a brokkolit, a tojásokat és az újhagymát.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors