
Villámgyors tojássaláta brokkolival dúsítva - A húsvéti asztalon is jól mutat

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
A majonéz nem csak a krumplihoz vagy a franciasalátához illik, a ressre párolt brokkoli is isteni lesz tőle.
A majonézes saláták inkább már köretek, annyira laktatóak. A legnagyobb kedvenc a majonézes krumplisaláta, amely rántott ételek mellé is tökéletesen illik. A burgonyasalátának is van tavaszi változata, amely a sok zöldfűszertől lesz még frissebb.
A tojás is illik a majonézhez, ha keményre főzöd, szuper köretként, tojássalátaként születhet újjá. Ahogy ebben a brokkolis verzióban is, ahol a roppanós zöldség és a puha tojás találkozik a krémes, majonézes szószban. A hagymát se felejtsd ki belőle, tavasz lévén újhagyma illik hozzá.
Brokkolis tojássaláta

Hozzávalók -+ adaghoz
- 1 fej brokkoli
- 4 darab tojás
- 3 szál újhagyma
- 2 dl tejföl
- másfél dl majonéz
- fél ek. mustár
- 1 kk. citromlé
- fél kk. porcukor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, egy kevés vízben pároljuk ressre. A tojásokat főzzük keményre, majd hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg, negyedeljük fel. Egy részét tegyük félre. Az újhagymát vágjuk vékony karikákra.
Készítsük el a majonézt. A házi majonézhez itt található a recept. A majonézhez keverjük hozzá a mustárt, a tejfölt, a citromlevet és a porcukrot. Óvatosan forgassuk össze a brokkolit, a tojásokat és az újhagymát.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors