![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szaftos, zöldfűszeres krumplisaláta: isteni tavaszi változat
![krumplisalicover](https://kep.index.hu/1/0/3202/32025/320257/32025789_2456597_59d13232b553d29e599536418f284aad_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ünnepnapokon a magyar családok étkezőasztalán mindig előkelő helyet foglal el a krumplisaláta, amit a legtöbben tartármártással gazdagítanak.
A testvérem imádja az így készült burgonyasalátát, hidegen-melegen jóízűen falatozza. A krumpli a legsokoldalúbb zöldség, tényleg bármit készíthetünk belőle. Ha már a krumplisaláta került szóba, nem árt tudni, nem csak a klasszikus majonézes változata népszerű, a németek például sült szalonnakockákkal gazdagítják, amibe sült hagymaszeletek is kerülnek. Az így készített krumplisaláta szaftos és olyan bőséges, hogy magában is tökéletes.
Imádom a tavaszt, a legkedvesebb ünnepem a húsvét. Mindig nagy izgalommal készülök, tervezem meg az ünnepi menüt. A hagyományost az újjal keverem, az asztalon mindig jut hely krumplisalátának, amibe az ünnep kedvéért egy kis tojás is kerül. Az alapanyagok tetszés szerint lecserélhetőek, ha valaki nem szereti a kaprot, az használjon medvehagymát, de zöldhagymával vagy poréhagymával is gazdagíthatjuk a salátát, illetve vékonyan szelt piros retek is kerülhet bele.
A salátának nagyon jól áll a majonézes öntet, az ízek tökéletes összhangban vannak. Bárhogy is készítjük, elképesztően finom lesz.
Zöldfűszeres krumplisaláta
![krumplisalict](https://kep.index.hu/1/0/3202/32025/320257/32025747_8bac357e967a06326ccbd0c9affb7c93_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm krumpli
- 4 darab főtt tojás
- 1 marék kapor
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab zellerszár
- 1 darab lilahagyma
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- 2 darab csemegeuborka
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, majd kockára vagy karikára vágva (ahogy tetszik) főzzük puhára.
A hagymát, uborkát, zellert, kaprot vágjuk finomra.
A főtt tojások sárgáját kaparjuk egy tálba, villával törjük össze, majd adjuk hozzá a majonézt, mustárt, tejfölt, citromlét, ízlés szerint sót és borsot, majd keverjük össze alaposan az alapanyagokat.
A főtt krumplihoz adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, zellert, uborkát, kaprot, illetve az apróra vágott tojásfehérjét, majd öntsük rá a szószt. Alapos keverés után már tálalhatjuk is, de ha a hűtőben is áll pár órát, még jobban összérnek az ízek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!