Szaftos, zöldfűszeres krumplisaláta: isteni tavaszi változat

krumplisalicover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ünnepnapokon a magyar családok étkezőasztalán mindig előkelő helyet foglal el a krumplisaláta, amit a legtöbben tartármártással gazdagítanak.

A testvérem imádja az így készült burgonyasalátát, hidegen-melegen jóízűen falatozza. A krumpli a legsokoldalúbb zöldség, tényleg bármit készíthetünk belőle. Ha már a krumplisaláta került szóba, nem árt tudni, nem csak a klasszikus majonézes változata népszerű, a németek például sült szalonnakockákkal gazdagítják, amibe sült hagymaszeletek is kerülnek. Az így készített krumplisaláta szaftos és olyan bőséges, hogy magában is tökéletes.

Imádom a tavaszt, a legkedvesebb ünnepem a húsvét. Mindig nagy izgalommal készülök, tervezem meg az ünnepi menüt. A hagyományost az újjal keverem, az asztalon mindig jut hely krumplisalátának, amibe az ünnep kedvéért egy kis tojás is kerül. Az alapanyagok tetszés szerint lecserélhetőek, ha valaki nem szereti a kaprot, az használjon medvehagymát, de zöldhagymával vagy poréhagymával is gazdagíthatjuk a salátát, illetve vékonyan szelt piros retek is kerülhet bele.

A salátának nagyon jól áll a majonézes öntet, az ízek tökéletes összhangban vannak. Bárhogy is készítjük, elképesztően finom lesz.

Zöldfűszeres krumplisaláta

krumplisalict

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm krumpli
  • 4 darab főtt tojás
  • 1 marék kapor
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab zellerszár
  • 1 darab lilahagyma
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 darab csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, majd kockára vagy karikára vágva (ahogy tetszik) főzzük puhára.

A hagymát, uborkát, zellert, kaprot vágjuk finomra.

A főtt tojások sárgáját kaparjuk egy tálba, villával törjük össze, majd adjuk hozzá a majonézt, mustárt, tejfölt, citromlét, ízlés szerint sót és borsot, majd keverjük össze alaposan az alapanyagokat.

A főtt krumplihoz adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, zellert, uborkát, kaprot, illetve az apróra vágott tojásfehérjét, majd öntsük rá a szószt. Alapos keverés után már tálalhatjuk is, de ha a hűtőben is áll pár órát, még jobban összérnek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük