
A legragacsosabb brownie receptje: kevés liszttel, rengeteg csokival
Lehet még hova fokozni a brownie alapreceptjét, barna vajjal készítve még sokkal finomabb lesz!
Van valami ellenállhatatlan abban, amikor a csokoládé és a friss gyümölcs találkozik egy süteményben. A brownie megunhatatlan: kívül enyhén roppanós, belül pedig ragacsos, és szinte elolvad a szádban. Akkor az igazi, amikor a sütési idő végén a közepe még enyhén remeg. Ügyelj arra, ha túlsütöd, kiszárad.
A friss málna szinte beleolvad a puha csokis tésztába, és ellensúlyozza az édességét. Nyáron friss gyümölccsel, télen mirelittel is elkészítheted.
A brownie nem igényel különleges technikát vagy órákig tartó sütést: néhány alapanyagból és egy kis odafigyeléssel valódi desszertélményt varázsolhatsz az asztalra.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, vagy vajazzuk ki, és szórjuk meg liszttel.
Gőz felett vagy a mikróban olvasszuk össze az étcsokit a vajjal. Dolgozzuk simára, majd tegyük félre hűlni. A tojásokat keverjük habosra a cukorral 3-4 perc alatt, majd öntsük a csokis keverékhez.
Egy másik tálban vegyítsük a lisztet, a kakaóport és a sót, majd óvatosan forgassuk a csokis masszába.
Öntsük a tésztát a formába, dolgozzuk bele a málnát. Toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig. A közepe maradhat kissé lágy, ettől lesz ragacsos.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kakaóporral megszórva, friss málnával díszítve tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu