Ragacsos brownie sok málnával: szétolvad a szádban

2
Nyomtatás
malnas-brownie-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A brownie önmagában is ellenállhatatlan, hát még málnával megbolondítva! Próbáld ki, amíg tart a szezon!

Van valami ellenállhatatlan abban, amikor a csokoládé és a friss gyümölcs találkozik egy süteményben. A brownie megunhatatlan: kívül enyhén roppanós, belül pedig ragacsos, és szinte elolvad a szádban. Akkor az igazi, amikor a sütési idő végén a közepe még enyhén remeg. Ügyelj arra, ha túlsütöd, kiszárad.

A friss málna szinte beleolvad a puha csokis tésztába, és ellensúlyozza az édességét. Nyáron friss gyümölccsel, télen mirelittel is elkészítheted.

A brownie nem igényel különleges technikát vagy órákig tartó sütést: néhány alapanyagból és egy kis odafigyeléssel valódi desszertélményt varázsolhatsz az asztalra.

Brownie málnával

malnas-brownie-receptje

Hozzávalók 19 x 25 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet
  • 20 dkg málna
  • a díszítéshez friss málna
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, vagy vajazzuk ki, és szórjuk meg liszttel. 

Gőz felett vagy a mikróban olvasszuk össze az étcsokit a vajjal. Dolgozzuk simára, majd tegyük félre hűlni. A tojásokat keverjük habosra a cukorral 3-4 perc alatt, majd öntsük a csokis keverékhez. 

Egy másik tálban vegyítsük a lisztet, a kakaóport és a sót, majd óvatosan forgassuk a csokis masszába.

Öntsük a tésztát a formába, dolgozzuk bele a málnát. Toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig. A közepe maradhat kissé lágy, ettől lesz ragacsos. 

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kakaóporral megszórva, friss málnával díszítve tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon