Meg kell hámozni a gombát, vagy elég megmosni főzés előtt? 4 dolog, amiben sokan bizonytalanok
Akadnak, akik meghámozzák a gombát, mások csak megmossák. Kiknek van igazuk?
Ez a pár hozzávalós szuper könnyű bruschetta a mediterrán nyaralások hangulatát idézi, ráadásul az alaprecept mellett most 3 extra variácóval is feldobhatod a baráti összejöveteleket. Ezeket alább olvashatod, mindegyiket érdemes letesztelni.
Ha pedig sajtos opcióra szavazol, akkor ezt a gombás-mozzarellás feltétet próbáld ki.
Alaprecept
Dörzsöljük be a bagetteket a félbevágott fokhagymával, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk meg, majd tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe. 10 perc alatt süssük ropogósra és barnára.
Közben a paradicsomot és az aszalt paradicsomot kockázzuk apró darabokra, és keverjük össze a tépett bazsalikom felével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kanalazzuk a bagettekre, és locsoljunk rájuk az aszalt paradicsom olajából. Pár percre tegyük vissza őket a sütőbe, hogy átmelegedjenek. Tálaláshoz a maradék bazsalikommal díszítsük.
Padlizsános bruschetta
A padlizsános verzióhoz vágjunk egy padlizsánt vastagabb szeletekre, és besózás után pihentessük legalább fél órát. Egy papírtörlővel nyomkodjuk ki belőlük a levet, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, majd sütőben süssük őket aranybarnára. Közben az alaprecept szerint készítsük elő a bagetteket, majd helyezzük rájuk a padlizsánszeleteket, és azokra kanalazzuk a paradicsomos-bazsalikomos keveréket.
Csiperkés bruschetta
3 evőkanál olajon pirítsunk üvegesre 1 fej vöröshagymát, majd pároljunk meg rajta 15 dkg apróra darabolt csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük 1 teáskanál szárított kakukkfűvel, majd kanalazzunk az előkészített bagettekre.
Articsókás-paradicsomos bruschetta
Készítsük el a paradicsomos bruschettát az alaprecept szerint, majd rendezzünk el a tetejükön egy kis üvegnyi lecsöpögtetett articsókaszívet. Ha friss articsókát használunk, akkor kevés sóval 10 perc alatt roppanósra párolhatjuk őket, de akár grillezhetjük is. Fontos, hogy ne fűszerezzük túl intenzíven, hogy érezhető maradjon a különleges ízük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu