![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni bruschetta gombával és mozzarellával sütve – Az eredeti változat izgalmasabb köntösben
![gombás bruschetta cover](https://kep.index.hu/1/0/3973/39734/397346/39734633_3031773_959663da4ef3fb0f1d8ec9508424ea16_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nyugodtan rugaszkodj el a bruschetta eredeti receptjétől, paradicsom helyett gombával készítsd.
A bruschetta, az olasz konyha egyik legnépszerűbb előétele nem csak apróra vágott paradicsommal finom. Az általában bagettből készült pirítósra padlizsánt is tehetsz, amelytől még szaftosabb és tartalmasabb lesz, akár könnyed vacsoraként is elfogyaszthatod.
A paradicsom helyett használhatsz sült paprikát is, amelyhez nagyon jól illik a fokhagyma. A gomba is isteni kicsit megpirítva, kenyéren is, gondolj csak a gombás melegszendvicsre, a lengyel recept mennyei. A bruschettán kevésbé sül krémesre, de az élmény ugyanaz lesz.
Gombás-mozzarellás bruschetta
![gombás bruschetta recept](https://kep.index.hu/1/0/3973/39734/397348/39734849_c73b4636984f6fcd10e8b088707205d2_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab bagett (kisebb)
- 300 gramm gomba (csiperke)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 70 gramm mozzarella
- 25 gramm parmezán (reszelt)
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A gombát vágjuk vékony szeletekre. Forrósítsuk fel az olajat és a vajat egy serpenyőben, majd pároljuk rajta 1-2 percig a gombát. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a szerecsendiót. Pároljuk további 3 percig, közben keverjünk egyet-egyet rajta, hogy a gomba kiengedje magából a nedvességet.
A mozzarellát reszeljük le, keverjük össze a parmezánnal és egy kevés borssal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A kenyeret vágjuk fel körülbelül 1,5 centiméter vastag szeletekre. A szeleteket fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire, mindkét oldalukat spricceljük meg olajjal. Toljuk a sütőbe, pirítsuk oldalanként 3-3 percig.
Vegyük ki a sütőből, majd osszuk el rajtuk a megpárolt gombaszeleteket, majd szórjuk meg sajttal a tetejüket. Toljuk vissza a sütőbe, süssük 6-8 percig, amíg a sajt el nem olvad rajtuk.
Frissen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!