Tökéletes buggyantott tojás muffinsütőben készítve – Elegáns reggeli pofonegyszerűen

buggyantott tojás cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A buggyantott tojás is készülhet gyorsan, ráadásul úgy, hogy nem megy a minőség rovására, csak egy gyakran használt eszköz kell hozzá.

A buggyantott tojás a ráérős hétvégék vagy a klasszikus kávéházi reggelik fogása, nem lehet csak úgy összecsapni. A tojás mellé hollandi mártás és jóféle pirított bacon dukál, mindez angol muffinon vagy friss, ropogós héjú kovászos kenyéren tálalva.

Ha csak a buggyantott tojásra vágysz, és nincs sok időd, akkor van egy jó hírünk, a muffinsütődet most is bevetheted. Ez a buggyantott tojás is abban készül, és tökéletes lesz, ha friss kovászos kenyérrel és zöldségekkel tálalod. Ha szereted a tojásos reggeliket, és az elegánsabb változatokat szeretnéd kipróbálni, akkor süss omlettet, amelybe sonkát és zöldségeket is tegyél, hogy még laktatóbb és színesebb legyen. 

A muffinsütő egy igazi kincs, gondoltad volna, hogy még bundás kenyeret is készíthetsz benne? Ne a hagyományos változatra gondolj, de hidd el, az ízek kárpótolni fognak. 

Buggyantott tojás muffinsütőben

buggyantott-tojás1

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál víz
  • vaj (kenéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A muffinsütőket kicsit vajazzuk ki. Tegyünk mindegyik rekeszbe egy evőkanál vizet. Üssünk mindegyik lyukba egy tojást, annyit készítsünk, ahány személyre készül a reggeli. 

Süssük 10-11 percig. Ha 10 percig sütjük, akkor a sárgája még nagyon folyós lesz, és a fehérje is csak félig lesz kész, ha 11 percig sütjük, akkor is folyósabb marad a sárgája, de a fehérje széle is szépen kirajzolódik. De az a legjobb, ha figyeljük, hogy semmiképpen ne szilárduljon meg a belseje.vaj 

Egy evőkanál segítségével óvatosan emeljük ki a kész tojásokat úgy, hogy hagyjuk lecsepegni róluk a vizet. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük