Újragondolt bundás kenyér sütőben sütve – Muffinformában készül a kiadós reggeli
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
A ráérős hétvégék klasszikus reggelijét, a bundás kenyeret is lehet izgalmasabb, akár muffinformában is kínálni.
Nincs bundás kenyér forró tea, de olajszag nélkül sem, ezt a kellemetlenséget csak úgy úszhatod meg, ha sütőben készíted. Ezt az alapvetően is laktató ételt még tartalmasabbá teheted, ha a két, tojásba mártott kenyérszelet közé sajtot és sonkát teszel, és úgy sütöd meg, mint egy melegszendvicset.
Muffinsütője szerintem mindenkinek van otthon, hiszen ezt a süteményt a világ legegyszerűbb dolga megsütni. De a formában nemcsak édességet készíthetsz, hanem sós ételeket, általában tojásos alapúakat is, amelyek szépen megsülnek, és nemcsak mutatósak, hanem nagyon finomak is lesznek. Ahogy ez a bundás kenyér is, amelyhez csak apróra kell vágni a kenyeret, és nem belemártani, hanem összeforgatni kell a tojásos masszával.
Bundáskenyér-muffin
Hozzávalók 6 adaghoz
- 4 szelet kenyér
- 4 db tojás
- 100 milliliter tejföl
- 100 milliliter tej
- 100 gramm sajt (reszelt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Üssük egy tálba a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és verjük fel a masszát. A kenyeret vágjuk apró kockákra, forgassuk bele a tojásos keverékbe. Adjuk hozzá a reszelt sajt nagyobbik részét, és keverjük össze.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, és adagoljuk bele a masszát. Szórjuk rá a maradék sajtot, és süssük 15 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors