Bundás virsli vacsorára - másnap pedig az uzsonnás dobozba
Ezt a tízórait biztos nem cseréli el a gyerek

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az iskolás gyerekek szüleinek állandó gondot okoz, hogy mit csomagoljanak másnapra az uzsonnás dobozba, amit lehetőleg nem cserél el azonnal a szemünk fénye párizsis zsemlére vagy csokiparányra. A bundás virsli kétségtelenül ilyen étel, még akkor is, ha a fénykorát még előző este, vacsoraidőben élte.

A virslit valamiért mindenki szereti, ráadásul, ha még valami finom tészta is körülveszi (vö. hot-dog, na ugye!), akkor aztán rögtön világhódító útra kel. Virsliből és bolti, fagyasztott leveles tésztából alkotni nem egy csúcsgasztronómia, nem is igényel különösebb gyakorlatot vagy ügyességet, a siker viszont magától értetődik.

Mint a legegyszerűbb ételeknél általában, itt is nagyon sok múlik az alapanyagok minőségén. Figyeljünk rá, hogy a virsli tényleg virsli legyen, a megfelelő hústartalommal, és lehetőleg szója nélkül, mert különben menthetetlenül ki fog durranni, és nem is lesz finom. Itt beszéltünk részletesen a virslikről, érdemes áttanulmányozni.

A leveles tészta vajból legyen!

A másik fontos alapanyag a leveles tészta. Ezt fagyasztott állapotban lehet megvásárolni, ami azért jó, mert rögtön be is lehet belőle spájzolni, szóval nem érdemes egyenként venni, viszont mindig érdemes belőle otthon tartani. Jó sokféleképpen fel lehet használni ugyanis. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy milyen zsiradékot tartalmaz: ha túl magas a transzzsírsav- és pálmazsír tartalma, igazi vaj viszont túl kevés van benne, akkor kezdjünk el másik fajta után nézni.

Bundás virsli

bundás virsli

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 darab virsli
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 opcionáls szezámmag a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Felmelegítjük a sütőt 190 fokra.

A leveles tésztát kinyújtjuk (ha nem kinyújtottat és lapokra vágottat vásároltunk), és egy-két centi széles csíkokra vágjuk.

A virsliket beletekerjük a csíkokba, a végeket összetapasztjuk, de az sem baj, ha nem, majd formára sülnek a végén.

A begöngyölt virsliket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, megkenjük az elhabart tojással, szórunk rá szezámmagot (ha akarunk), betoljuk a sütőbe, és készre sütjük.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon