Joghurtos kukorica-krémleves cheddar sajttal: 20 percen belül kész

kkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű leves pillanatok alatt elkészül, csábító krémes textúráját a joghurttól kapja.

A könnyű fogások kedvelői imádni fogják ezt a villámlevest, hisz 20 perc alatt elkészül, nem kell vele sokat bajlódni, a végeredmény pedig maga lesz a csoda.

Az ízletes leves fűszerezését bátran alakíthatod, keverj hozzá egy kis Cayenne-t vagy füstölt paprikát, de mivel joghurt vagy kefir is kerül bele, jól áll neki a citrusos ízvilág, ha egy fél citromot belecsavarsz, kellemesen savanykás zamatot kap. A reszelt sajttól pedig gazdagabb, laktatóbb lesz a fogás. Ha hiányolnád a húst, akkor pirított baconkockákkal szórd meg tálalásnál.

Cheddar sajtos kukorica-krémleves

kklct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 80 dkg kukorica (mirelit vagy konzerv)
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 dl joghurt vagy kefir
  • 15 dkg cheddar sajt
  • ízlés szerint bacon
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk finomra, kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a kukoricát (ha konzerves, akkor lé nélkül), ízesítsük sóval és borssal, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.

Amikor a kukorica megpuhult, keverjük hozzá a joghurtot vagy a kefirt, majd ha szeretnénk, botmixerrel pürésítsük selymes állagúra, de nem kötelező. A levest néhány perc alatt forraljuk egybe, majd tálaljuk reszelt cheddar sajttal megszórva.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük