
Joghurtos kukorica-krémleves cheddar sajttal: 20 percen belül kész

Az egyszerű leves pillanatok alatt elkészül, csábító krémes textúráját a joghurttól kapja.
A könnyű fogások kedvelői imádni fogják ezt a villámlevest, hisz 20 perc alatt elkészül, nem kell vele sokat bajlódni, a végeredmény pedig maga lesz a csoda.
Az ízletes leves fűszerezését bátran alakíthatod, keverj hozzá egy kis Cayenne-t vagy füstölt paprikát, de mivel joghurt vagy kefir is kerül bele, jól áll neki a citrusos ízvilág, ha egy fél citromot belecsavarsz, kellemesen savanykás zamatot kap. A reszelt sajttól pedig gazdagabb, laktatóbb lesz a fogás. Ha hiányolnád a húst, akkor pirított baconkockákkal szórd meg tálalásnál.
Cheddar sajtos kukorica-krémleves

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 80 dkg kukorica (mirelit vagy konzerv)
- só és bors ízlés szerint
- 3 dl joghurt vagy kefir
- 15 dkg cheddar sajt
- ízlés szerint bacon
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk finomra, kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a kukoricát (ha konzerves, akkor lé nélkül), ízesítsük sóval és borssal, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.
Amikor a kukorica megpuhult, keverjük hozzá a joghurtot vagy a kefirt, majd ha szeretnénk, botmixerrel pürésítsük selymes állagúra, de nem kötelező. A levest néhány perc alatt forraljuk egybe, majd tálaljuk reszelt cheddar sajttal megszórva.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!