
Pikáns, chilis avokádókrém: joghurttól lesz selymes a kence

Az ínycsiklandó avokádókrém kétféle paprikával dúsítva készül, az egyiktől édes zamatot kap, a másik pikánssá varázsolja.
A guacamole különleges kence, melyet otthon is el lehet készíteni. A finomság több recept szerint kipróbálható, hagyományosan koriander és lime kerül bele, de érdemes más, izgalmas változatokat is letesztelni.
Az avokádókrém a joghurttól lesz selymes textúrájú, tüzes zamatát a chilipaprikától kapja. A finomság szendvicsalapanyagnak is tökéletes, ha pedig szeretnéd, adj hozzá 1 fej finomra aprított lila hagymát, így még intenzívebb aromát kap a kence.
Chilipaprikás avokádókrém

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab avokádó
- 2.5 dl natúr joghurt
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab chilipaprika
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 2 darab citrom facsart leve
Elkészítés:
A hámozott, magozott avokádót tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a joghurtot, és villa vagy botmixer segítségével törjük simára.
Az avokádókrémet fűszerezzük sóval, borssal, majd keverjük hozzá a finomra aprított paprikákat és a citrom facsart levét.
Tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!