A legfinomabb erdélyi padlizsánkrém titka: tűzön pirított zöldségből készítsd
A jó erdélyi padlizsánkrém titka, hogy először parázs felett meg kell pirítani a zöldséget, így kap ugyanis semmihez sem fogható, intenzív ízt.
Az avokádó jótékony hatásairól talán már fölösleges beszélni, hiszen régóta tudjuk róla, hogy egy szuperélelmiszer. Önmagában viszont semleges ízű, ezért a jó végeredmény kulcsa a megfelelő fűszerezés. Ha pedig megvan a recept, akkor már csak a tökéletes avokádót kell kiválasztanod, és készülhet is a guacamole.
Mindig figyelj a vásárlásnál, hogy eléggé puha és érett legyen a gyümölcs, hiszen csak akkor kapsz egy igazán lágy és krémes textúrát a végén. Ez a recept ráadásul nem használ hozzáadott zsiradékot, így az olajmentes étrendet követők is bátran fogyaszthatják.
Az avokádókat vágjuk félbe, a magjaikat szedjük ki, és a belsejüket kaparjuk egy tálba. Aprítógépet is használhatunk, de ha eléggé puhák az avokádók, akkor villával is könnyedén összenyomkodhatjuk őket. Így kellemesen darabos marad a végeredmény.
Adjuk hozzá az apró kockákra vágott lila hagymát, a felvagdalt koriandert, facsarjuk bele a lime levét, és ízesítsük a sóval, borssal és chilipaprikával. Keverjük össze, majd szórjuk meg a tetejét is egy kevés korianderrel.
Ehetjük reggelire pirítóssal, vagy mártogathatjuk nachosszal, esetleg darabolt zöldséggel.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!