Chilis ropogtatnivaló cheddar sajttal gyúrva: a fűszeres tészta isteni finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A kekszek színes univerzumában nem csak édes zamatút találni, sós, sajtos, sőt csípős ropogtatnivalót is kóstolhatsz.
A keksz megalkotása nem mondható strapás feladatnak, egyedüli nehézség, hogy eldöntse az ember, milyen ízű legyen a nassolnivaló. Ha már unod az édes falatokat, akkor próbálj ki egy kicsit merészebb fajta finomságot. A keksz csípve is finom, főleg akkor, ha a tésztát sajttal dúsítod. A chilis keksz magában is tökéletes, de sajttál vagy mártogatós mellé is kínálhatod, baráti beszélgetéshez tökéletes választás.
A pikáns keksz csupaszon is sütőbe kerülhet, ha azonban még izgalmasabbá tennéd, akkor kend meg tojásfehérjével és szórj rá ízlés szerint köménymagot vagy zöldfűszert.
Chilis keksz
Hozzávalók 12 darabhoz
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál chilipehely
- 5 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A lisztet, sót, chilipehelyt forgassuk egybe.
A sajtot reszeljük le, majd adjuk a lisztes keverékhez a puha vajjal és tejszínnel együtt.
Az összedolgozott tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 1 órára.
Pihentetés után a tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 0,5 cm vastagságúra, majd szaggassuk ki keksz vagy pohár segítségével.
A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.
Fotó: Getty Images