Puha, szaftos csirkemell mézes-mustáros pácban: abbahagyhatatlanul finom
Az édes, a savanykás és a csípős ízek csodás harmóniában vannak egymással ebben a fogásban. Az izgalmas pác a csirkemellre is remekül illik.
A csirkeszárnyról egy időben azt tartották, hogy az egyik legolcsóbb alapanyag. Ez a nézet mára már megdőlni látszik, ennek ellenére azonban érdemes belőle bevásárolni, mert nagyon változatosan elkészítheted. Ha szereted leszopogatni a húst a csontról, akkor ez a te ételed. Én kifejezettem imádom a szárnyat, akár már ilyen egyszerűen, sütőben, ropogósra elkészítve.
Ha kicsit pikánsabb irányba mennél el, akkor forgasd édes chilibe, ízlés szerint csípősebbre is készítheted, ha plusz chilit keversz hozzá. Sütheted sütőben, de serpenyőben is, olajon, csak arra figyelj, hogy mindenhol egyenletesen megsüljön a hús. A csirkeszárnyat mindenképpen kézzel edd, úgy a legfinomabb.
Egy nagy tálba szórjuk bele a lisztet, a sót és a borsot, és keverjük őket össze. Tegyük a csirkeszárnyakat is a tálba, és forgassuk össze a lisztes keverékkel.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Tegyünk bele egy adag csirkeszárnyat (ne egyszerre az összeset), és pirítsuk 10-12 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek, majd vegyük ki őket. Minden adagnál ismételjük meg.
Egy kisebb tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a citromborsot. Kenjük meg vele alaposan a csirkeszárnyakat. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu