Fűszeres, ropogós csirkeszárny sütőben sütve: egy hozzávaló a titka

csirkeszárny2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Alig lesz munkád a ropogós csirkeszárnnyal, amely krémes szósszal kínálva előétel, körettel laktató ebéd is lehet.

Amennyire szerény alapanyag a csirkeszárny, annyira változatosan készítheted el, kerülhet levesbe vagy pörköltbe, de sütőben is megsütheted szósszal vagy anélkül.

Ha igazán ropogós élményre vágysz, egy apró trükköt kell bevetned: szórd be sütőporral a húst. Semmiképp ne cseréld le szódabikarbónára, mert nem ugyanúgy működik a kettő: a sütőpor elszívja a húsból a nedvességet, így az kiül a csirke bőrére, majd a forró sütőben elpárolog. Mi több, a sütőpor apró buborékokat képez a csirke bőrén, amelyek, ahogy megszilárdulnak, ropogósak lesznek.

A csirkeszárnyat bátran fűszerezheted, a só, bors, fokhagyma hármasa mellett mehet rá chilipor, zöldfűszerek, kömény. A ropogósra sült húst különböző szószokba is beleforgathatod, legyen az BBQ vagy Alabama.

Ropogós csirkeszárny

csirkeszárny3

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 ek sütőpor
  • 1 tk
  • 1 tk fokhagymapor
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokon.

Egy kis tálban keverjük össze a sütőport a sóval, borssal és a fokhagymaporral.

A csirkeszárnyakról itassuk fel a nedvességet papírtörlő segítségével. Tegyük őket egy nagy tálba. Szórjuk rájuk a sütőporos keveréket, alaposan keverjük vele össze, a fűszerek mindenhol fedjék be a húst. 

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd tegyük rá a csirkeszárnyakat.

Toljuk a sütőbe, 40-50 percig süssük, míg aranybarna és ropogós nem lesz a külsejük. Félidőnél forgassuk át a szárnyakat. Hagyjuk 5 percig hűlni, mielőtt tálalnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük