![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni citromos-barackos cobbler: aki nem szokott sütni, annak is sikerül
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Bár sokan azt gondolják, hogy a forró cobbler egy igazi téli édesség, szezonális gyümölcsökből, vaníliafagyival kínálva nyáron is megállja a helyét.
A cobbler hatalmas előnye, hogy elképesztően könnyen és gyorsan összeállítható. A töltelékhez és a tésztához is csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd egymásra halmozni őket.
Nagyobb darabokban kerül rá a tészta
A cobbler nem azonos a crumble-lal, ugyanis utóbbi a morzsás változat, ennek viszont a tésztájába egy kis víz is kerül, ettől összeáll az alap, nagyobb darabokban kerül a tészta a töltelékre. Talán nem lesz olyan ropogós, mint a morzsa, viszont sokkal látványosabb és finomabb lesz a tészta.
Variálható alaprecept
A cobblerben az a szuper, hogy könnyedén variálható az alaprecept. Évszaktól függően változtathatjuk a gyümölcsöket és a fűszereket, télen lehet almával és fahéjjal készíteni, nyáron a barack mellett készülhet eperrel, málnával, áfonyával, fahéj helyett akár vaníliával.
Citromos-barackos cobbler
![barackoscobblerrecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290982/29098279_56b1e15b5d4480bf9e0b35836a223c08_wm.jpg)
Hozzávalók 12 adaghoz
Töltelék
- 8 darab barack
- 0.25 bögre cukor
- 0.25 bögre barna cukor
- 0.5 teáskanál fahéj
- 0.25 teáskanál szerecsendió
- 1 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál keményítő
Tészta
- 2 bögre liszt
- 0.5 bögre cukor
- 0.5 bögre barna cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 12 evőkanál hideg vaj (kb. 170 g)
- 0.5 bögre forró víz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A barackokat hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze egy tálban a fűszerekkel, cukrokkal, keményítővel, citromlével.
Öntsük a tölteléket egy 23x33 cm-es tepsibe. Tegyük a sütőbe, 10 percig süssük.
Amíg sül a töltelék, addig tegyük a tészta hozzávalóit egy tálba, kivéve a vizet. Egy botmixer vagy turmixgép segítségével dolgozzuk össze az alapanyagokat, morzsás, darabosabb tésztát kell kapnunk. Ekkor adjuk hozzá a vizet is, keverjük össze vele, míg a tészta össze nem áll.
Vegyük ki a tölteléket a sütőből, tegyünk rá a tésztából kanálnyi adagokat. Szórjuk le a tészta tetejét egy kis kristálycukorral.
Tegyük a tepsit egy sütőlapra, majd toljuk be a sütőbe. Kb. 30 percig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Melegen, fagyival tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!